Shop
Veelgestelde vragen

  WARCO Kennis - typische vragen en antwoorden over WARCO vloerbedekkingen.

  Hier vindt u gedetailleerde en accurate antwoorden op uw vragen over WARCO vloerbedekkingen. Voer een trefwoord in het zoekveld in of blader door de onderwerpen en vragen.

  Als je hier geen geschikt antwoord vindt, vraag het dan telefonisch of per e-mail aan bij de WARCO contact pagina of gebruik het snelle en eenvoudige Contact formulier.

  Dagelijks gebruik

  Groeit er gras of onkruid in de voegen van WARCO panelen?

  Gras of onkruid kan hoog in de voegen van platen met verbindingsstukken groeien. Dit komt doordat er een doorlopende voeg is tot aan de grondlaag. Dit kan worden voorkomen door de platen tijdens het leggen aan de randen aan elkaar te lijmen, waardoor de voeg wordt gesloten.

  Bij tegels met een tand- en groefsysteem, met een ritssluiting of met een verdekte ritssluiting groeit er meestal geen onkruid in de voegen, mits de tegels goed worden gebruikt en onderhouden. Enerzijds is de opening in de voegen veel te smal om er iets te laten groeien, anderzijds is er bij tegels met tand- en groefsysteem en verdekte ritssluiting geen doorlopende voeg tot aan de grondlaag.

  Vestigen algen of mossen zich op WARCO-grond?

  Rubber op zich biedt algen en mossen geen levensbasis, eenvoudigweg omdat rubber geen mineralen afgeeft die planten nodig hebben en de planten niet kunnen wortelen. Daarom vestigen algen en mossen zich meestal niet op producten van rubbergranulaat. Zit er echter zand in de tegels of potgrond of resten daarvan op de tegels, dan kunnen mossen en algen zich natuurlijk wel vestigen.

  Om te voorkomen dat mossen en algen de WARCO vloerbedekkingen koloniseren, moeten de tegels net als elke andere vloerbedekking worden schoongehouden.

  Bouwen mieren nesten onder WARCO panelen?

  Nee. Mieren in de tuin bouwen hun nesten waar ze beschermd zijn tegen weersinvloeden en vooral tegen vocht, d.w.z. onder stenen platen, onder gewassen betonplaten of onder een betonnen fundering. Regenwater loopt gewoon door de waterdoorlatende platen van WARCO en zou het mierennest overspoelen. WARCO-platen zijn daarom onaantrekkelijk voor mieren. Daarom bouwen mieren geen nesten onder WARCO-platen.

  Kan een barbecue op de WARCO-panelen worden geplaatst?

  WARCO vervaardigt vloertegels van rubbergranulaat in de bouwmateriaalklassen normaal brandbaar of moeilijk brandbaar. Producten van SBR zijn meestal normaal brandbaar en producten van EPDM of met een oppervlak van EPDM zijn meestal brandvertragend. De brandklasse is vermeld in de productomschrijving in de winkel onder de eigenschappen van elk product.

  In privéruimten mag het geen probleem zijn om een gasbarbecue of een houtskoolbarbecue op een WARCO-vloerbedekking te gebruiken. Mocht er een klein stukje smeulend houtskool op de tegels vallen, dan zullen deze daardoor niet verbranden. Dat betekent natuurlijk niet dat je op de tegels een kampvuurtje kunt stoken of dat een omgevallen barbecue rustig kan uitbranden. Want dat is niet het geval.

  Als u met dezelfde zorg grillt als op een dek van houten planken, mag niets uw grillplezier in de weg staan. Zoals gewoonlijk moet u altijd een emmer met water klaar hebben staan om in geval van nood het vuur te doven.

  Kunnen markeringslijnen (standplaats of parkeerplaats) op de WARCO-vloer worden geschilderd?

  De in de handel verkrijgbare, blijvend elastische markeringsverven die bestemd zijn voor gebruik op synthetische sportvloeren kunnen ook op de WARCO-vloer worden gebruikt. Maar ook permanent elastische parkeermarkeringsverf is zeer geschikt.

  Om rafelige lijnen op de openporige oppervlakken van bepaalde WARCO-platen te voorkomen, moeten de werkzaamheden bijzonder zorgvuldig en schoon worden uitgevoerd en goed worden gemaskeerd. Het is raadzaam eerst een proef te doen op plaatresten en ervaring op te doen.

  Wat wordt bedoeld met het opscheppen van de platen

  Van platen van pu-bond rubbergranulaat wordt gezegd dat zij een kom vormen of afbreken wanneer zij, gewoonlijk gelegd op een vulling van steenslag, zand of grind, in het midden in de vulling wegzakken en de hoeken licht naar boven buigen. De plaat krijgt zo de vorm van een soepbord of soepkom.

  De oorzaak van het inzakken of de komvorming is bijna altijd het verkeerd leggen van de platen (vulling van zand, steenslag of grind). Bij goedkope platen (niet van WARCO) zijn mogelijke oorzaken een ongunstige (niet-stress-balancerende of instabiele) constructie van de plaat en/of een gebrekkige fabricage met verschillende afdichtingszones binnen de plaat.

  Om de vorming van kommen in door WARCO vervaardigde platen te voorkomen, raadt WARCO het leggen van niet voor dit doel bestemde platen (platen met uitgesproken drainage aan de onderzijde) in een vulling van zand, steenslag of grind ten zeerste af en adviseert het leggen op kunststof honingraatroosters (gevuld met zand, steenslag of grind).

  Reiniging

  Hoe worden WARCO vloeren buiten schoongemaakt?

  Bij voldoende regenval worden de waterdoorlatende vloerbedekkingen van WARCO gewoon door het regenwater weggespoeld, zonder menselijke tussenkomst. Fijnstof, zoals neergeslagen stof of zwevende deeltjes, verdwijnt als bij toverslag.

  Maar zelfs bij intensieve vervuiling is de reiniging en het onderhoud van WARCO vloerbedekkingen die buiten zijn gelegd zeer eenvoudig. De reiniging gebeurt bijzonder snel en tot diep in de poriën met een in de handel verkrijgbare hogedrukreiniger. Zelfs onfrisse resten (hondenpoep, etensresten) kunnen probleemloos worden verwijderd.

  Voor de regelmatige onderhoudsreiniging is typisch huishoudelijk gereedschap zoals een bezem (bij voorkeur een rubberen bezem), een trekker, een stofzuiger of een mop het meest geschikt.

  Bij bijzondere vervuiling kunnen neutrale reinigingsmiddelen, azijnreinigers of citrusreinigers alsmede (bij oppervlakken van EPDM) chloorhoudende reinigingsmiddelen het werk vergemakkelijken.

  Hoe wordt een WARCO-vloer in een gebouw gereinigd?

  Afhankelijk van het type en de plaats van gebruik en de eigenschappen van de WARCO-vloer kunnen verschillende reinigingsmethoden worden gebruikt.

  In particuliere huishoudens zijn de bezem (bij voorkeur een rubberen bezem), de zuigmond, een stofzuiger of een mop het meest geschikt voor regelmatige onderhoudsreiniging. Indien nodig kunnen neutrale reinigingsmiddelen, azijnreinigers of citrusreinigers alsmede (voor oppervlakken van EPDM) chloorhoudende reinigingsmiddelen het werk vergemakkelijken.

  In de commerciële sector en voor grote oppervlakken kan oppervlakte reinigingsapparatuur worden gebruikt waarvan de reinigingsparameters zijn aangepast aan de rubbergranulaatvloer.

  In stallen en bij waterdoorlatende WARCO-platen in hallen met een adequate vloerafvoer vergemakkelijkt een in de handel verkrijgbare hogedrukreiniger het werk en zorgt voor een poriëndiepe reiniging.

  Bij het vochtig reinigen van waterdoorlatende WARCO-vloeren in gebouwen moet er door een aangepaste dosering reinigingswater voor worden gezorgd dat zich geen plassen stilstaand water onder de vloer vormen.

  Verwijdering

  Hoe kunnen uit rubbergranulaat vervaardigde producten worden verwijderd?

  Restanten van het snijden kunnen bij het huisvuil. Producten van rubbergranulaat zijn neutraal op een stortplaats en zijn een welkome brandstof bij afvalverbranding omdat ze rijk zijn aan energie. Grotere hoeveelheden vellen kunnen naar het dichtstbijzijnde recyclingcentrum worden gebracht.

  Na regelmatig gebruik kunnen rubbergranulaatvellen vaak worden gebruikt als bouwbeschermingsmatten.

  In principe neemt WARCO gebruikte, niet verontreinigde producten uit eigen productie terug als deze gratis worden aangeleverd. De levering dient vooraf te worden overeengekomen.

  Monster aanvragen 08 53 01 93 00 Vragen?