Shop
De betere vloerbedekking Valbeveiligingsplaten snijden - Valbeveiligingsmatten snijden
Gemakkelijk en nauwkeurig snijden

Valbeveiligingsplaten snijden - Valbeveiligingsmatten snijden

Bij het leggen van valbeveiligingsmatten en andere vloertegels van PU-gebonden rubbergranulaat kom je op het punt waar de tegels moeten worden gesneden. Dit kan een rechte snede zijn om de overhang aan de rand van het oppervlak af te snijden. Dit kan een insnijding of uitsnijding zijn om een doorgang voor een paal te creëren.

In principe kunnen valbeveiligingsmatten of andere panelen van rubbergranulaat op dezelfde manier worden bewerkt als massief hout. Het kan precies worden gezaagd, er kunnen verstekzaagsneden worden gemaakt, het materiaal kan worden geboord en zelfs gefreesd. Met het juiste gereedschap kun je snel en veilig zagen.

Gewoon snijden met een scherp mes of een geschikte zaag

Op een terras liggen vierkante terrasplaten in de kleur designgrijs graniet. De terrasdeur grenst aan een schuine natuurstenen muur van zandsteen. De terrasplaten van WARCO zijn op het profiel van de muur gesneden en liggen vlak zonder voeg.

Je hoeft geen expert of vakman te zijn om platen van rubbergranulaat, d.w.z. valbeveiligingsplaten, balkonplanken of terrasplanken schoon en precies te snijden.

In de regel volstaat een scherp mes of een zaag met een geschikt zaagblad. Als je dan nauwkeurig meet en misschien zelfs volgens een legplan werkt, kan er niet veel misgaan.

Voor complexere zaagsneden, bijvoorbeeld de exacte passing in een natuurstenen muur, is het handig om eerst een sjabloon van karton te maken en deze vervolgens over te brengen op de granulaatplaat.

Ongeschikt gereedschap voor het snijden van valbeveiligingsmatten zijn een snijschijf of metaalzaag, een "hete draad", een tegelsnijder of iets dergelijks.

Enkele praktische tips voor het snijden van valbeveiligingsmatten en rubbergranulaatvellen

Hoe de panelen voor de rand van het oppervlak te snijden

Schematische illustratie voor randontwerp van een ruimte bekleed met WARCO panelen met verborgen ritssluiting. In elke rij panelen wordt één paneel in twee gelijke helften gesneden. De resulterende paneelhelften vormen dan respectievelijk het begin en het einde van de paneelrij. Het resultaat is een zeer symmetrisch en aantrekkelijk installatiepatroon.

n de regel maken de afmetingen van de oppervlakken waarop valmatten, terrasmatten of andere WARCO-matten worden gelegd het noodzakelijk om de matten in het randgedeelte op maat te snijden.

Het ziet er bijzonder goed uit als de rand van een gebied symmetrisch wordt gesneden, d.w.z. de eerste tegel van een rij tegels is even groot als de laatste tegel van de rij.

Dit aantrekkelijke legpatroon kan heel eenvoudig worden bereikt door één paneel per rij doormidden te snijden. Je begint de rij dan met één helft van de plank en plaatst de tweede helft aan het einde. Als de grootte van het oppervlak niet past, zaag de tegel dan niet doormidden, maar snijd een middenstuk weg zodat er twee randstukken van gelijke grootte ontstaan.