Shop
De betere vloer voor Balkon
Comfortabel en vorstbestendig.

balkontegels voor balkon, dakterras of veranda - advies en vergelijking

Op een balkon zijn bruine balkonplaten gelegd. Ze passen uitstekend bij de houten reling. Het uitzicht loopt naar beneden de tuin in naar een zwembad.

Een mooi balkon is aantrekkelijk voor de bewoners en een upgrade voor elk gebouw. Balkons worden echter voortdurend blootgesteld aan veranderende weersomstandigheden. Dit leidt tot typische problemen met veel vloerbedekkingen. Hier ontdek je hoe je deze problemen permanent kunt vermijden met balkonvloeren van WARCO.

 1. Voordelen in één oogopslag
 2. De productzoeker
 3. Voorbeeld projecten
 4. Eenvoudige zwevende installatie
 5. Contactgeluidsisolatie en latei bescherming
 6. Balkonvloer met aangename temperatuur
 7. Praktisch en goedkoop
 8. Kleurvarianten & productoverzicht

Zeer goed *****

"De tegels kunnen goed, snel en gemakkelijk worden gelegd, zelfs voor niet-professionals. Het is een heerlijk gevoel om op te lopen, zelfs op blote voeten. Het materiaal rook alleen een paar uur een beetje, daarna was het weg. Conclusie: We hebben nu een super balkon. 100% aanbeveling."

Wolfgang Zier, 19 september 2018, valbeveiligings balkon tegels NF, levering dn074697ik

De voordelen in een oogopslag

Er liggen verweerde houten tegels op een balkon. Het balkon is gerenoveerd door Marco balkontegels te leggen in het kleurontwerp Rattan Lounge. Een man snijdt een tegel op maat voor installatie.
 • WARCO balkontegels worden meestal rechtstreeks op de bestaande ondervloer gelegd - lijmen of schroeven is niet nodig. De balkonbekleding past zich aan lichte oneffenheden aan.
 • Balkons met balkonvloerpanelen van hout, multiplex, plaatstaal of rooster worden effectief gedempt door de uitstekende contactgeluidisolatie van de rubbergranulaatpanelen.
 • Lekke balkonvloeren kunnen permanent waterdicht en veilig worden gemaakt met het systeem dat bestaat uit de troffelbare diklaagse waterdichting ALLESDICHT en WARCO balkonplaten.
 • Het oppervlak van WARCO kliktegels balkon is antislip en slipvast. Het biedt bescherming tegen vallen, voelt prettig aan en nodigt uit tot lopen op blote voeten. De bekleding is waterdoorlatend, droogt snel en isoleert tegen de kou van de grond.
 • Een WARCO balkon is weer- en vorstbestendig. Van nature kan het niet breken, barsten, splinteren, schimmelen of afschilferen.
 • WARCO balkonplaten zijn onderhoudsvrij en gemakkelijk te onderhouden.

De juiste rubberen balkontegels voor elk type balkon

Overkraging van het verdiepingsplafond
Het balkon steekt uit de gevel van het gebouw als een verlenging van het verdiepingsplafond. Deze balkons zijn bijzonder gevoelig voor veroudering en schade door weersinvloeden.

Balkondekvloeren van WARCO zijn de ideale oplossing voor uitkragende balkons. De licht elastische balkonplaten kunnen meestal direct op de bestaande bekleding worden gelegd. Scheuren en lekkages kunnen permanent worden afgedicht met ALLESDICHT.
Aangebouwd balkon of balkon aan de voorkant
Een aanbouwbalkon of frontbalkon is een balkon dat meestal later wordt toegevoegd, vaak van hout of metaal, dat aan het gebouw wordt bevestigd of op steunen aan de voorkant van het gebouw wordt geplaatst.

WARCO balkonplanken kunnen rechtstreeks op vloerplanken, op dakvilt, op roosters of op materiaalpanelen worden gelegd. Bijzonder interessant: de impactelastische balkonplaten bieden een uitstekende isolatie tegen contactgeluid en maken het balkon geluiddicht.
Loggia
De loggia is een buitenzitruimte binnen de kubus van het huis - een open ruimte. In het gebied van de loggia ligt de buitenmuur terug in het gebouw.

WARCO biedt dunne, onderhoudsvriendelijke en weerbestendige balkontegels als vloerbedekking voor de loggia, die meestal direct op de vloer van de loggia worden gelegd. In geval van scheuren en lekkages kan de loggiavloer eenvoudig en permanent worden afgedicht met ALLESDICHT.

WARCO's best verkochte producten voor het balkon

Waterdicht maken en verharden

WARCO biedt u een perfect op elkaar afgestemd systeem voor de balkonvloerplaat: de waterdichting en de balkonvloer. Het bijzondere: u kunt al het werk zelf doen, de waterdichting is eenvoudig aan te brengen met een getande spaan en ook aansluitingen en doorvoeren kunnen eenvoudig en veilig worden aangebracht. ALLESDICHT wordt als viskeuze verbinding geleverd, kan met water worden verdund en vormt na droging een minstens 2 mm dikke rubberhuid met een rekvermogen van minstens 200 % - zelfs bij sterke spanningen in de balkonplaat is deze duurzaam veilig afgedicht.

De productzoeker

In al zijn eigenschappen is het superieur aan andere balkontegels!

 • Weer- en vorstbestendig
 • Waterdoorlatend en sneldrogend
 • Bestand tegen uitglijden zowel nat als wanneer droog
 • Isoleert warmte, kou, trillingen en geluid
 • Onderhoudsvriendelijk met zelfreinigend effect
 • Gemakkelijk aan te leggen voor nieuwbouw of renovatie

Kijk hoe anderen hun droom van een prachtig balkon hebben gerealiseerd

WARCO producten - eenvoudige zwevende installatie!

Twee rijen bruine platen op afdak. Het uitzicht valt in een tuin met een groene haag. De ramen van vloer tot plafond staan open.

De handige kliktegels balkon van WARCO kunnen gewoon op de bestaande balkonvloerplaat worden geplaatst. Zonder schroeven of lijm. Een complexe onderconstructie is niet nodig. Het is voldoende als de ondervloer onder de balkonplaten relatief vlak, permanent draagkrachtig en goed gedraineerd is.

Deze zwevende installatie is bijzonder gunstig omdat de ontkoppeling van de balkonvloerplaat en de balkonbekleding spanningen tussen de verschillende lagen in de structuur vermijdt. Dergelijke spanningen leiden vaak tot afbrokkelen of breuken in het geval van gelijmde platen of tegels.

Een zwaluwstaartverbinding (ook wel decoupeerzaag of ritssysteem genoemd) is geïntegreerd in de randen van WARCO rubberen balkontegels. Tijdens de installatie vergrendelt en verbindt de zwaluwstaartverbinding de tegels op positieve wijze tot een uniform tapijt van tegels. De verbinding is echter omkeerbaar, d.w.z. indien nodig kunnen de tegels afzonderlijk of in hun geheel weer worden opgepakt en op dezelfde of een andere plaats opnieuw worden gelegd.

Heel goed ontspannen

Profiteer van de dempende eigenschappen van de tegels van pu-gebonden rubbergranulaat. En geniet van aanzienlijk meer rust op je balkon of terras - en dus van aanzienlijk meer ontspanning.

Comfortvloer met contactgeluidisolatie en latei bescherming

Zwarte hond liggend op balkon met grijze balkontegels. Twee stoelen en een tafel staan bij het huis. Over een bruine houten reling gaat het uitzicht naar groene bomen.

Geluiden op het balkon, zoals bewegende meubels of klapperende schoenen, worden vaak als storend ervaren. Een balkonbekleding van WARCO biedt hier uitkomst. De vloerbedekking is bestand tegen voetstappen en dempt trillingen. Rollende, schurende, kloppende en krassende geluiden worden in de eerste plaats voorkomen. Zelfs bewegingsintensieve fitnesstraining kan geruisloos worden uitgevoerd op de betreffende WARCO vloer.

Balkonplaten gemaakt van pu-gebonden rubbergranulaat zijn elastisch, d.w.z. permanent flexibel en buigzaam. Desondanks staan tuinmeubels, bloempotten en dergelijke stabiel en stevig - zonder sporen achter te laten. Zelfs met hoge hakken kun je veilig op WARCO vloeren lopen. De hiel zakt niet in en de voet knikt niet.

De WARCO vloer geeft een heerlijk aangenaam blotevoetengevoel op het balkon, vergelijkbaar met het gevoel op een natuurlijk betreedbare bosvloer. En het verhoogt de veiligheid: de valbeveiligings balkon tegels zijn waterdoorlatend en slipvast. Bij een val bieden ze een goede valbescherming - belangrijk voor kinderen of senioren.

Echt comfort voor het gevoel

De microscopische luchtbellen tussen de rubberkorrels en de luchtkussens in de drainage aan de onderkant van het paneel zorgen ervoor dat WARCO panelen een merkbaar betere thermische isolatie bieden en aanzienlijk minder zonnewarmte absorberen dan bekledingen van keramiek, natuursteen, WPC, beton of massief rubber.

WARCO vloeren isoleren warmte en kou - balkons aangenaam getemperd

Een jong gezin heeft hun dakterras ontworpen als een oase van welzijn met een zithoek, barbecue, bonsai en isolerende terrasplanken van WARCO in de kleur Design Concrete Grey. De baby van het gezin ligt direct op het verende terras, slechts gescheiden door een kinderdeken.

Geluiden op het balkon, zoals bewegende meubels of klapperende schoenen, worden vaak als storend ervaren. Een balkonbekleding van WARCO biedt hier uitkomst. De vloerbedekking is bestand tegen voetstappen en dempt trillingen. Rollende, schurende, kloppende en krassende geluiden worden in de eerste plaats voorkomen. Zelfs bewegingsintensieve fitnesstraining kan geruisloos worden uitgevoerd op de betreffende WARCO vloer.

De aangename feel-good eigenschappen van WARCO kliktegels balkon vloeren kunnen objectief worden aangetoond in een vergelijking tussen rubber, marmer (natuursteen) en EPS polystyreen.

De warmtecapaciteit, d.w.z. de hoeveelheid energie die moet worden verbruikt om de temperatuur van 1 kg materiaal met 1° C te laten stijgen, is dus 1,6 kJ voor rubber, 0,8 kJ voor marmer en 1,6 kJ voor EPS. Eenvoudig gezegd warmt marmer twee keer zo snel op als rubber of polystyreen.

Het verschil in warmtegeleiding is nog duidelijker: polystyreen met een λ-waarde van 0,03 is een bijzonder goed isolerend materiaal, voor rubber is de λ-waarde 0,16 en voor marmer, een zeer slecht isolerend materiaal, is het 2,8.

Geniet van

Een balkonbekleding van WARCO blijft jarenlang mooi met weinig onderhoud. Er is een ruime keuze aan oppervlakken en kleurontwerpen voor elke smaak en elk budget.

Een decoratieve balkon vloer: Praktisch en goedkoop

Van bovenaf kijk je uit op een balkon bedekt met grijze en blauwe terrastegels en omzoomd met een moderne roestvrijstalen reling.

WARCO balkonplaten zijn volledig waterdoorlatend. Na regen blijven er geen plassen achter op het balkon. Wanneer het water door de platen sijpelt, neemt het gewoon het fijne vuil mee - het "zelfreinigende effect".

Grof vuil verwijder je met een waterslang, hogedrukreiniger, bezem of stofzuiger. Een WARCO vloer is daarom onderhoudsarm en onderhoudsvrij. Dit betekent dat hij niet geïmpregneerd wordt, niet geschuurd hoeft te worden en ook niet geverfd hoeft te worden.

Bij WARCO vindt u gegarandeerd de juiste balkonvloer. De oppervlakken en designs van de WARCO vloerbedekkingen zijn net zo divers als de balkonprojecten.

Balkonplaten van WARCO zijn ook vanuit economisch oogpunt een betere keuze, omdat de investeringskosten beheersbaar zijn en er geen noemenswaardige onderhouds- en verzorgingskosten zijn. Bovendien kun je de platen zelf installeren en zo besparen op de kosten van vaklui.

WARCO decoratieve balkon vloer - slechts enkele van de mogelijke groentinten

Monochrome platen

WARCO rubbergranulaatblad gemaakt van SBR en groen gekleurd bindmiddel.

Monochrome, d.w.z. enkelkleurige platen zijn verkrijgbaar, bijzonder goedkoop, gemaakt van zwart SBR en gekleurd bindmiddel (zoals afgebeeld), of met een slijtlaag van volledig gekleurd EPDM.

Natuurlijk ogende kleurontwerpen

Vorstbestendig WARCO vloerpaneel in Savannah kleurendesign met verborgen puzzeltandverbinding.

Bij de tegels met een natuurlijk ogend kleurontwerp bestaat de slijtlaag uit een mengsel van volledig gekleurd EPDM in verschillende tinten, afhankelijk van het respectieve kleurontwerp.

Kunstgras

Het kunstgraspaneel bestaat uit een elastisch WARCO-paneel waarop permanent groen kunstgras is bevestigd.

Panelen met kunstgras creëren een uitnodigend frisse en natuurlijke sfeer. Het kunstgras van professionele kwaliteit is permanent gebonden aan de SBR backing board.

kliktegels balkon tot 20 mm dik

kliktegels balkon vanaf 25 mm dikte

Grootformaat valbeveiligings balkon tegels - alleen voor weerbestendige oppervlakken

Waterdichting en randen

Een tevreden echtpaar zit op het dakterras dat met succes is gerenoveerd met WARCO-terrastegels in het kleurendesign van Bast en Borke en proost op de camera met een glas wijn van wijnhuis Sommer in Hambach.

Beste kwaliteit - gewoon WARCO!

Vele honderden authentieke en positieve beoordelingen en duizenden tevreden klanten in heel Europa en overzee zijn het bewijs van de echt goede kwaliteit van WARCO vloerbedekkingen. Ook jij kunt goed en goedkoop kopen - rechtstreeks van de fabrikant.

En de deskundige adviseurs van de WARCO Gallery in Neustadt an der Weinstraße adviseren je graag persoonlijk. Ter plaatse, telefonisch of schriftelijk.

Natuurlijk staat het WARCO-team klaar om al je vragen over de producten, het gebruik en het onderhoud te beantwoorden, niet alleen voor maar ook na de aankoop.