De betere vloer
voor Honden
Comfort en veiligheid

Vloermatten voor hondenbezit en sporten met honden

Voor honden is een natuurlijke vloer vaak, maar niet altijd, de beste vloer. Voor intensief gebruik, op het trainingsveld, in de hondensporthal of in de kennel moet een andere oplossing worden gecreëerd. WARCO vloeren van rubbergranulaat zijn perfect voor het houden van honden en voor sporten met honden. U kunt er hier alles over te weten komen.

 1. Alle voordelen in één oogopslag
 2. Aan welke vloer geven honden de voorkeur?
 3. Waarom werkt de hondensportvloer zo goed?
 4. Goed en gezond liggen
 5. Weerbestendig op het veld en in de kennel
 6. Wirklich ganz einfach verlegen
 7. Echt heel eenvoudig te leggen

Ga hier naar de winkel

Hondenmatten van WARCO - alle voordelen op een rij

Hondenmatten van WARCO hebben een bijzonder gripvast, licht ruw oppervlak dat zeer aangenaam aanvoelt wanneer erover wordt geborsteld. Deze vloer is zowel droog als nat slipvast. WARCO produceert goed waterdoorlatende hondenmatten met een open poriënoppervlak en hondensportvloeren met een eerder gesloten oppervlak en een lage waterdoorlaatbaarheid.

Op beide manieren voelt een hond zich net zo op zijn gemak tijdens rust en snoezelen als tijdens bewegingsintensieve sporten met snelle, nauwkeurig gelopen richtingsveranderingen.

Een ligvlak van WARCO-matten isoleert goed tegen kou uit de grond en warmt bij direct zonlicht niet zo snel en sterk op als een vloer van beton, keramiek of asfalt. Natuurlijk is een WARCO-vloer weerbestendig en vorstbestendig. Hij rot niet, breekt niet, splintert niet en schimmelt niet. Tegelijkertijd is hij onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te houden.

Een hondenvloer van WARCO is daarom een comfortabele, veilige en praktische all-season vloerbedekking voor de hondensport of het houden van honden, zowel binnen als buiten.

Goed voor de hond.
Honden voelen zich prettig op een elastische vloer van WARCO. De vloer wordt zeer goed geaccepteerd als ligmat en om te ravotten.
Goed voor de houder
Een WARCO vloer beschermt de hond. Hij isoleert tegen kou en nattigheid en kan oververhitting voorkomen. Hij is zacht voor de poten van de hond en biedt bescherming tegen vallen.
Goed voor de gezondheid
WARCO vloeren vormen geen risico voor de gezondheid van mens of hond. Speeltuinmatten en hondenvloeren worden van dezelfde grondstoffen gemaakt.

Aan welke vloer geven honden de voorkeur?

Voor een vergelijkende observatie van de reactie van honden op verschillende soorten vloeren waren drie oppervlakken met vergelijkbare parameters tegelijkertijd beschikbaar:

 • Gazon,
 • Betonnen bestrating,
 • WARCO rubbergranulaat vloer.

De geobserveerde groep honden geeft de voorkeur aan de rubbergranulaatvloer om te ravotten en te spelen in afwezigheid van menselijke verzorgers. Het gazon kwam bij de honden op de tweede plaats en de betonnen stoep werd vermeden. Sprongen en snelle wendingen vinden bijna uitsluitend plaats op de vloer van rubbergranulaat.

Dezelfde observatiegroep toonde aan dat de honden bijna altijd op de rubbergranulaatvloer gingen liggen om te snoozen en, nadat deze was verwijderd, de individuele rubbergranulaatplaten kozen die willekeurig over het betonnen trottoir waren verspreid.

Soortgelijke waarnemingen worden bevestigd door hondeneigenaren en hondentrainers.

Waarom werkt de WARCO hondensportvloer zo goed?

De hondensportvloeren van WARCO bestaan uit handzame platen die door een geïntegreerd verbindingssysteem stevig met elkaar verbonden zijn en na het leggen niet wegglijden. De platen worden in metalen mallen geperst uit een mengsel van gemalen rubber en bindmiddel.

Door de juiste productieparameters te kiezen, kan WARCO de eigenschappen van de afgewerkte panelen over een groot bereik aanpassen en zo precies de juiste vloerbedekking produceren. Voor honden betekent "precies goed" dat ze zich in elke situatie goed en veilig over de vloer kunnen bewegen. En bij het liggen moet de vloer aangenaam getemperd en droog zijn.

Op de hondensportvloer en ook de hondenmatten van WARCO vinden de hondenpoten en ook de klauwen een veilige grip, zelfs bij zeer dynamische bewegingen zoals behendigheid. De antislipvloer is gripvast en licht elastisch. Klauwen en poten glijden niet weg, maar kunnen zichzelf perfect ondersteunen - zonder risico op schaafwonden of verwondingen.

Hondensport vloer pro

Rode vloertegel van WARCO. Type hondensportvloer pro BZ in het formaat 500x500x18 mm.
 • Perfect voor actieve honden
 • 6 formaten in 20 kleuren
 • Robuust en duurzaam
 • Onderhoudsvrij en gemakkelijk te reinigen
 • Ook voor mobiel gebruik

Ligmatten en kennelmatten - goed en gezond liggen

Honden brengen het grootste deel van de dag liggend en snoezend door; in huis liggen ze graag op het hondenmatras of de bank. In dierenasielen, kennels, fokkers of hondentrainers zijn banken en hondenmatrassen vaak niet mogelijk of praktisch. Op een koude stenen vloer of op tegels leidt liggen echter vroeg of laat tot reumatische aandoeningen en gewrichtspijn.

Hondenmatten en hondenrustmatten van WARCO bieden gewoon de oplossing. Want de goed isolerende rubbermatten veranderen elke vloer in een handomdraai in een perfecte lig- en rustplaats voor honden. De matten kunnen zowel in overdekte ruimtes als buiten worden gebruikt.

De hondenmatten zijn meer dan een aangenaam oppervlak om op te liggen. Want ze zijn robuust en duurzaam, uiteindelijk zelfs bijtvast. Het geïntegreerde bevestigingssysteem houdt zo goed stand dat honden de matten noch met hun klauwen noch met hun snuit kunnen optillen en uit het terrein kunnen trekken.

De matbodem is gemakkelijk schoon te houden en af te spoelen met gewone huishoudelijke producten en kan indien nodig ook worden gedesinfecteerd.

Hondenschommelmatten

De hondenkennelmat van WARCO is een bijzonder hondvriendelijke en tegelijkertijd voordelige vloerbedekking die de hond in de kennel isoleert tegen vocht en kou.
 • Goede thermische isolatie
 • Waterdoorlatend - sneldrogend
 • Geen schuilplaats voor vlooien en teken
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Onschadelijk voor de gezondheid
 • Voor binnen en buiten

Hondenmatten voor buiten - weerbestendig op het veld en in de kennel

De zeer waterdoorlatende hondenmatten van rubbergranulaat worden doorkruist door een netwerk van onzichtbare microkanaaltjes. Water en urine sijpelen snel door deze kanalen van het oppervlak van de matten naar de grond. Daardoor droogt de bodem na een regenbui snel en ontstaan er geen plassen.

Iedere hondeneigenaar weet het: Wanneer honden bij slecht weer buiten in de wei actief zijn, leidt dit tot een modderige bodem. Een kennel of trainingsplaats van WARCO hondenmatten daarentegen blijft altijd schoon en verzorgd.

Last but not least zijn WARCO-matten bestand tegen weersinvloeden en vorst. Ze rotten, breken, scheuren of splinteren niet. WARCO hondenmatten zijn bestand tegen intensieve mechanische belasting. Een buitenruimte voor honden van WARCO-matten kan het hele jaar door en bij elk weertype onbeperkt worden gebruikt.

De zelfreinigende werking maakt het onderhoud eenvoudig: fijne vuildeeltjes worden gewoon door regenwater via de microkanalen van de panelen weggespoeld.

Ideale vloerbedekking

"Zeer goede, ideale vloerbedekking voor hondensportzaal.
 Het leggen van de tegels ging heel snel en probleemloos. Je loopt er heel goed op, het is antislip en isoleert heel goed. De honden voelen zich zeer comfortabel op deze vloerbedekking."

Regina Gutberlet, 8 januari 2018, levering dc984731nv

Hondenmatten en hondensportvloeren - echt heel eenvoudig te installeren

Bijna geen enkele vloer is zo gemakkelijk te leggen als een WARCO-vloer. Daarom leggen de meeste klanten de WARCO-vloer zelf. Natuurlijk kan ook een plaatselijke vakman opdracht krijgen om de vloer te leggen. Speciale kennis of opleiding is niet nodig.

Bijna elke gelijkmatige en duurzaam belastbare ondergrond is geschikt als onderlaag: bijvoorbeeld beton, asfalt, in elkaar grijpende bestrating, splitvloer, rooster of dakvilt.

In het geval van gegroeide grond, op een weiland of zandgrond, moet een basislaag worden aangelegd met behulp van honingraatroosters van kunststof (gazonroosters). Dit is veel gemakkelijker en goedkoper dan de aanleg van een basislaag van grind en split. En de basislaag van kunststof honingraatroosters houdt ook veel beter stand.

Het ongecompliceerde verbindingssysteem dat rechtstreeks in de matten is geïntegreerd, maakt het leggen van de panelen bijzonder eenvoudig en veilig. De ritsverbinding van de puzzeltanden aan de rand van de panelen verbindt de afzonderlijke hondenmatten tot een stevig verbonden en stabiel paneeltapijt.

Kunstgras

De WARCO hondenmat met kunstgras heeft een ingebouwd verbindingssysteem met puzzeltanden, dat verborgen ligt in het paneel. Nadat de panelen zijn gelegd, wordt het kunstgras gekamd en zijn er geen voegen meer zichtbaar.
 • natuurlijke uitstraling
 • Voegen niet zichtbaar in het oppervlak
 • ideaal voor toernooien en shows
 • Snel gemonteerd en gedemonteerd
 • voor binnen en buiten

WARCO rubbergranulaat hondenmatten - superieur aan andere vloerbedekkingen!

 • Voor buiten: sneldrogend, vorstbestendig
 • Voor binnen: gesloten oppervlak
 • Isoleert vloer koud en warmt weinig op
 • Antislip, slipvast en gemakkelijk voor de gewrichten
 • Gemakkelijk te leggen op elke stabiele onderlaag
 • Robuust en duurzaam - beheersbare investering

Hondenmatten van WARCO - Feel-good vloer voor mens en dier

Niet alleen honden houden van het comfort en de veiligheid van WARCO hondenmatten. Ook veel andere huisdieren zoals katten of konijnen voelen zich erg comfortabel op de natuurlijk ogende matten.

Ook mensen maken gebruik van de voordelige eigenschappen van WARCO panelen. Daarom worden steeds meer terrassen en balkons bekleed met goede WARCO panelen. Mensen en huisdieren profiteren hier vervolgens van.

Dabei hilft sicher, dass es WARCO-Platten in vielen verschiedenen Typen und Variante und bis zu 60 verschiedenen Farbdesigns gibt. Da ist für jeden etwas dabei!


Ga hier naar de winkel

Monster aanvragen 08 53 01 93 00 Vragen?