Shop
De betere vloer voor Honden
Comfort en veiligheid

Vloermatten voor hondenbezit en sporten met honden

Een speelterras van grijze WARCO rubbergranulaat hondenmatten is ingebouwd in een helling. De helling wordt ondersteund door grote natuurstenen blokken. Op het speelterras spelen 2 mensen en 2 honden met een bal.

Voor honden is een natuurlijke vloer vaak, maar niet altijd, de beste vloer. Voor intensief gebruik, op het trainingsveld, in de hondensporthal of in de kennel moet een andere oplossing worden gecreëerd. WARCO rubbergranulaatvloeren zijn ideaal voor het houden van honden en hondensporten. Je kunt er hier alles over te weten komen. Alle voordelen op een rij

 1. Aan welke vloer geven honden de voorkeur?
 2. Waarom werkt de hondensportvloer zo goed?
 3. Goed en gezond liggen
 4. Weerbestendig op het veld en in de kennel
 5. Echt heel eenvoudig te leggen
 6. Echt heel eenvoudig te leggen


ideale vloerbedekking

"Zeer goede, ideale vloerbedekking voor hondensportzaal. Het leggen van de tegels ging heel snel en probleemloos. Je loopt er heel goed op, het is antislip en isoleert heel goed. De honden voelen zich zeer comfortabel op deze vloerbedekking."

Regina Gutberlet, 8 januari 2018, levering dc984731nv

Alle voordelen op een rij - hondenmatten van rubbergranulaat

Een zwarte hond ligt op bruine Warco hondenplaten voor een bak water.
 • Aangenaam gripvast en pootvriendelijk oppervlak.
 •  Antislip in natte en droge omstandigheden.
 • Hondenmatten met goede waterdoorlaatbaarheid voor buitengebruik.
 • Hondensportvloeren met lage waterdoorlaatbaarheid voor gebruik binnenshuis.
 •  Goed isolerend tegen kou en trillingen - Dempen geluid.
 •  Worden minder warm in zonlicht dan beton, tegels of asfalt.
 •   Zijn weer- en vorstbestendig.
 •  Rotten, breken, splinteren of schimmelen niet.
 •  Gemakkelijk schoon te maken met een tuinslang of hogedrukreiniger.
 •   Kunnen zonder speciale kennis door de gebruiker worden gelegd.

Aan welke vloer geven honden de voorkeur?

De poot van een grote hond staat op een rode hondensportmat van rubbergranulaat. Een erg comfortabele ondergrond voor de hond.

Er waren drie oppervlakken beschikbaar voor vergelijkende observatie van de reactie van de honden op verschillende vloerbedekkingen:

 • Gazon,
 • Betonnen bestrating,
 • Hondenmatten van rubbergranulaat

De geobserveerde hondengroep geeft de voorkeur aan de rubbergranulaatvloer om te ravotten en te spelen in afwezigheid van de menselijke verzorgers. Het gazon komt op de tweede plaats bij de honden, de betonnen stoep wordt vermeden. Sprongen en snelle wendingen vinden bijna uitsluitend plaats op de rubbergranulaatvloer.

Dezelfde observatiegroep toonde aan dat de honden bijna altijd op de rubbergranulaatvloer liggen om te snoezelen en kiezen voor individuele, willekeurig verdeelde rubbergranulaatplaten op de betonnen bestrating nadat deze is verwijderd.

De populairste hondenmatten van WARCO

Wat zijn de argumenten voor een hondensportvloer?

Een trainingsruimte voor honden is ingericht met WARCO hondensportpanelen in verschillende kleuren. Verschillende honden zitten op een platform.

De hondensportvloeren van WARCO bestaan uit handige panelen die stevig met elkaar verbonden zijn door een geïntegreerd verbindingssysteem en na installatie niet meer verschuiven. De panelen kunnen echter ook gemakkelijk weer worden opgepakt en elders opnieuw worden gelegd.

Alle producten worden bij WARCO ontwikkeld en geproduceerd, zodat ze precies de juiste eigenschappen hebben voor de betreffende toepassing. "Precies goed' voor honden betekent dat ze zich in elke situatie goed en veilig over de vloer kunnen bewegen. Als de hond ligt, moet de vloer aangenaam getemperd en droog zijn.

Op de hondensportvloer en de andere hondenmatten van WARCO vinden poten en klauwen een veilige grip, zelfs tijdens zeer dynamische bewegingen zoals behendigheid. De antislipvloer is gripvast en licht elastisch. Klauwen en poten glijden niet weg, maar kunnen zichzelf optimaal ondersteunen - zonder risico op schaafwonden of verwondingen.

Ondergrond voor alle seizoenen voor hondenspeeltuin en kennel

Twee sint-bernardshonden liggen in een zeer royaal ontworpen ren. Een grote, weerbestendige hut biedt bescherming tegen regen en wind. De vloer in de ren is bedekt met baksteenrode rubbergranulaatplaten voor honden van WARCO.

De zeer waterdoorlatende hondenmatten van rubbergranulaat zijn verweven met een onzichtbaar netwerk van microkanaaltjes. Deze zorgen ervoor dat water en urine snel in de bodem sijpelen. Dit voorkomt vervelende plassen en de vloer droogt weer snel na een regenbui.

Elke hondeneigenaar weet het: een weide die door honden wordt gebruikt, wordt snel modderig als het regent. Met hondenmatten van WARCO daarentegen blijven kennels en hondenrennen altijd schoon en verzorgd.

Bovendien zijn WARCO matten zeer weer- en vorstbestendig. Ze rotten niet en zijn bestand tegen breken, scheuren en splinteren. De hondenmatten zijn slijtvast en bestand tegen mechanische belasting door honden. Een hondenzone bekleed met WARCO matten kan het hele jaar door en in alle weersomstandigheden zonder beperkingen gebruikt worden.

Het zelfreinigende effect maakt onderhoud eenvoudig: fijne vuildeeltjes worden met het regenwater uitgespoeld via de microkanalen van de tegels.

Is de hond gezond?

Honden voelen zich comfortabel op de elastische rubbergranulaatvloer van WARCO. De vloer wordt zeer goed geaccepteerd als ligmat en voor sport. Een WARCO vloer beschermt de hond. Hij isoleert tegen kou en nattigheid, beschermt de poten en biedt valbescherming.

WARCO vloerbedekkingen - eenvoudig geïnstalleerd

Aan een gebouw vast wordt een ruime box gemaakt, een loungeruimte voor honden. Ze zijn bezig met het leggen van de baksteenrode WARCO-platen op een dunne laag steenslag. Een hond neemt actief deel aan de werkzaamheden.

Bijna geen enkele vloer is zo gemakkelijk te leggen als een WARCO vloer. Daarom leggen de meeste klanten de WARCO vloer zelf. Natuurlijk kan een plaatselijke vakman ook de opdracht krijgen om de vloer te leggen. Speciale expertise of training is niet nodig.

Bijna elke egale en permanent dragende ondergrond is geschikt als onderlaag: bijvoorbeeld beton, asfalt, in elkaar grijpende bestrating, splitvloer, roosters of dakvilt.

In het geval van begroeide grond, op een gazon of zandgrond, moet een basislaag worden gemaakt met behulp van honingraatroosters van kunststof (gazonroosters). Dit is veel eenvoudiger en goedkoper dan het aanleggen van een basislaag van steenslag en steenslag. En de basislaag van kunststof honingraatroosters is ook veel duurzamer.

Platen leggen is bijzonder eenvoudig en veilig dankzij het ongecompliceerde verbindingssysteem dat rechtstreeks in de matten is geïntegreerd. Dit komt omdat de ritsverbinding van de puzzeltanden aan de rand van de matten de individuele hondenmatten samenvoegt tot een stevig verbonden en stabiel matten tapijt.

WARCO rubbergranulaat hondenmatten - superieur aan andere vloerbedekkingen!

 • voor buiten: sneldrogend, vorstbestendig
 • voor binnen: gesloten oppervlak
 • Isoleert vloer koud en warmt weinig op
 • antislip, slipvast en gemakkelijk voor de gewrichten
 • Gemakkelijk te leggen op elke stabiele onderlaag
 • Robuust en duurzaam - beheersbare investering

Hondenmatten van WARCO - Feel-good vloer voor mens en dier

Op een terras of groot balkon bedekt met vierkante grijze tegels zitten een zwarte hond en een wit konijn vredig bij elkaar.

Niet alleen honden houden van het comfort en de veiligheid van WARCO hondenmatten. Ook veel andere huisdieren zoals katten of konijnen voelen zich erg comfortabel op de natuurlijk ogende matten.

Ook mensen maken gebruik van de voordelige eigenschappen van WARCO panelen. Daarom worden steeds meer terrassen en balkons bekleed met goede WARCO panelen. Mensen en huisdieren profiteren hier vervolgens van.

Het helpt zeker dat WARCO panelen verkrijgbaar zijn in veel verschillende soorten en varianten en in wel 60 verschillende kleurontwerpen. Er is voor ieder wat wils!Universele hondenmatten

Hondenmatten met verhoogde slijtvastheid voor sport en training

Matten voor kennels en kennels

Accessoires voor installatie en montage

Kunststof honingraatrooster Kunststof honingraatrooster

Kunststof honingraatrooster WG

matgroen mat zwart

vanaf € 3,70 / Stuk vanaf € 16,37 / m²

Product tonen