De betere vloer voor Fitness
Zacht voor de gewrichten en slijtvast

Fitnessvloer voor de fitnessruimte thuis en de home gym

Fitnessvloer rechtstreeks van de fabrikant - kwaliteit die je kunt aanraken!

Met WARCO fitnessvloeren kiest u voor kwaliteit rechtstreeks van de fabrikant - en niet uit China. De componenten van de WARCO-planken, d.w.z. rubber en bindmiddelen, komen uit Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Daarom WARCO panelen stinken niet!

Alle WARCO producten zijn onschadelijk voor de gezondheid. Vooral bij veelvuldig huidcontact met de vloer is het een geruststellende gedachte dat een bodem van EPDM voldoen zelfs aan de eisen voor speelgoed voor kleine kinderen.

Uiteraard is een fitnessvloer van WARCO onderhoudsvrij en gemakkelijk te onderhouden. Naar reinigen een stofzuiger, een mop of een nat- en droogzuiger volstaan.

U voelt de goede kwaliteit zodra u een WARCO-vloer aanraakt. Daarom heeft een WARCO fitnessvloer bij goed gebruik een bovengemiddelde hoge levensduur - en dat loont.

Perfect voor de thuisgymnastiek

"Ik had een paar jaar geleden al 6 m² van de matten tweedehands van een vriend gekregen. Om mijn thuisgymnastiek uit te breiden, heb ik er rechtstreeks bij WARCO besteld en ik moet zeggen: ik kom veel in sportscholen, de meeste vloerbedekkingen zijn van mindere kwaliteit en kosten soms veel meer. Je hoeft niets vast te lijmen en door het gewicht en het ontwerp van de puzzelmat houdt alles perfect vast. De matten die ik van mijn vriend kreeg, lagen vroeger in een professionele CrossFit box en werden intensief gebruikt, maar ze doen niet onder voor de nieuwe. Ik zou de matten zo weer kopen en kan ze zonder voorbehoud aanbevelen.

Stefan Müller, 30 januari 2020,  Fitnessvloer beschermingsmat TZ, levering dn252645ks

WARCO fitnessvloer - effectiever en beter trainen!

Bij de productie van WARCO fitnessvloeren wordt rubber dat in kleine korrels is gehakt, gemengd met bindmiddel en in mallen tot platen geperst. De platen bestaan dus uit natuurlijk elastisch materiaal.

De elasticiteit van het paneel kan worden verbeterd door in reliëf een Structuur in de onderkant van het paneel en de drukverandering tijdens het persen verder kan worden beïnvloed.

Elke fitnessvloer van WARCO Dempt trillingen en contactgeluid - als vuistregel geldt: hoe dikker de plaat, hoe beter de isolatie.

Hoe dikker de plaat, hoe beter geïsoleerd ze beschermen ook tegen vloerkoude - prettig in de Home Gym.

Een WARCO-sportvloer is veerkrachtig en slip-vast. Tijdens de training biedt hij de voet een veilig en stabiel houvast - zonder dat de voet in de vloer drukt.

Laminaat, parket, tegels of beton in de fitnessruimte

Een ergometer kun je overal in huis opstellen; overal waar ruimte is. Ook bij een yogamat maakt het niet uit of je die uitrolt op het tapijt van de slaapkamer of op de tegels in de keuken. Maar zodra je sportieve ambities groeien, komt het moment dat je een andere vloerbedekking nodig hebt.

Parket, laminaat, tegels, beton of tapijt zijn nauwelijks geschikt als vloer voor een intensieve training of training in de home gym:

 • Halters of kettlebells beschadigen de vloer.
 • Een harde vloer belast de gewrichten onnodig.
 • Parket, laminaat en tegels zijn glad en bieden geen veilige houvast.
 • Trillingen van de apparatuur en geluiden van de training worden doorgegeven aan de structuur.

Super!

"Hij is heel gemakkelijk te leggen. Is lekker dik en zeker. Zeer geschikt voor onze privé sportschool."

Folkert Buisman, 23 april 2018, Fitnessvloer beschermingsmat BZ, levering dn010386kl

Fitnessvloeren van WARCO - een overzicht van alle types en tegeldiktes

Aan sportvloeren voor apparatuurzones, in de cardioruimte of voor functionele fitness worden andere eisen gesteld dan aan sportvloeren voor cross training of krachttraining. Dit geldt ook voor thuis.

WARCO produceert een zeer fijnmazig assortiment van verschillende soorten panelen en diktes, zodat u de ideale vloer kunt kiezen voor uw persoonlijke trainingssituatie in uw fitnessruimte thuis.

Type plaat
Paneeldikte (mm)
Structuur
Montagesysteem
Fitnessmat GZ
8    10    16Zeer hoge dichtheid
Zip (decoupeerzaag), zonder afschuining
Fitnessmat CZ
202-laags, hoge dichtheid
Zip (decoupeerzaag), zonder afschuining
Fitnessvloer beschermingsmat BZ
18Standaard dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer beschermingsmat pro BZ18Hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Sportschoolvloer BZ
18Fijne korrels, hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer beschermingsmat TZ
30    40    50    60Standaard dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer beschermingsmat pro TZ
30    40    50Hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Sportschoolvloer TZ
30    40Fijne korrels, hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer HZ
30    40Standaard dichtheid
Verborgen ritssluiting
Kunstgras fitnessplaat HZ
30    40Standaard dichtheid
Verborgen ritssluiting

De fitnessvloer van WARCO is niet alleen verstandig, maar ook aantrekkelijk. Kies uit maximaal 30 verschillende kleur ontwerpen die bij u past - en richt uw fitnessruimte in naar uw individuele smaak.

De vloer van de fitnessruimte onderscheidt zich van alle andere fitnessvloeren door het bijzonder homogene, gesloten oppervlak, dat licht fluweelachtig aanvoelt als erover geborsteld wordt, maar desondanks slipvast is. Tegelijkertijd is de fitnessvloer bijzonder slijtvast en bestand tegen mechanische belasting, zelfs als er met halters wordt gegooid. Het is bijzonder geschikt voor bewegingsgerichte training, zoals CrossFit. De handige tegels zijn gemakkelijk op de dragende ondervloer te leggen zonder te plakken en kunnen met de hand of machinaal worden gereinigd.

Met de step-elastische fitnessvloerbedekking kun je vloeroppervlakken van elk formaat creëren in de cardioruimte, voor spinning, in de lounge en in de cabine. In feite bestaat de fitnessvloer uit nauwkeurig vervaardigde panelen die eenvoudig in elkaar passen om een gegoten rubberen vloer te vormen. Het oppervlak van de geurarme fitnessvloer voelt aangenaam natuurlijk aan en is slipvast. Het kan met de hand of machinaal hygiënisch schoon worden gehouden. Trillingen van fitnessapparatuur worden gedempt door de voordelige fitnessvloer.

Met de step-elastische fitnessvloerbedekking kun je vloeroppervlakken van elk formaat creëren in de cardioruimte, voor spinning, in de lounge en in de cabine. In feite bestaat de fitnessvloer uit nauwkeurig vervaardigde panelen die eenvoudig in elkaar passen om een gegoten rubberen vloer te vormen. Het oppervlak van de geurarme fitnessvloer voelt aangenaam natuurlijk aan en is slipvast. Het kan met de hand of machinaal hygiënisch schoon worden gehouden. Trillingen van fitnessapparatuur worden gedempt door de voordelige fitnessvloer.

Er zijn tegelsoorten en kleurontwerpen waarbij de voegen in het oppervlak zichtbaar zijn en tegels waarbij geen voegen in het oppervlak zichtbaar zijn. Deze zijn bijzonder stijlvol omdat de fitnessvloer uit één stuk lijkt te bestaan.

De klassieke fitnessvloer wordt gevormd door vierkante tegels zonder gereedschap samen te voegen tot een vormvast, samenhangend tapijt van tegels met een traditioneel voegpatroon. De fitnessvloer kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. In het geval van tijdelijk gebruikte fitnessruimtes kan de fitnessvloer zonder schade worden gedemonteerd en op een andere locatie worden gelegd. De hoogwaardige fitnessvloer is waterdoorlatend en gemakkelijk te onderhouden. Hij is geoptimaliseerd voor de demping van trillingen en schokken (impact van halters) en biedt een goede thermische isolatie.

De onderhoudsvriendelijke fitnessvloerbeschermingsmat is de ideale basis voor een veilige, effectieve en gewrichtsvriendelijke training. Tegelijkertijd biedt de goed isolerende fitnessvloerbeschermingsmat een zeer effectieve bescherming tegen bouwschade bij het laten vallen van halters en voorkomt het de overdracht van structuurgeluid (apparaten, machines, sprongen) door akoestische ontkoppeling. De voordelige fitnessvloerbeschermingsmat bestaat uit handige platen die eenvoudig op elk draagvlak worden gelegd zonder te plakken en een stabiel plaattapijt vormen. De fitnessvloerbeschermingsmat heeft een lage geur en stinkt niet.

Het kunstgras fitnesspaneel is een echte "twee-in-één" fitnessvloer. Het Multiplay kunstgras, ontwikkeld voor gebruik in de sport, wordt door middel van een speciaal proces permanent direct op het rubbergranulaat fitnesspaneel gelamineerd. Meteen tijdens de installatie voegen de afzonderlijke panelen zich samen tot een stabiel, samenhangend kunstgrasoppervlak. Het goed dempende kunstgras fitnesspaneel absorbeert trillingen en schokken en isoleert tegen een koude ondergrond.

Atletenverklaring

Running Tomy - Een vloer voor mijn home gym

Lees zelf hoe Thomas Krakow zijn Home Gym creëerde met de CZ fitnessmat van WARCO!

WARCO fitnesspanelen: eenvoudig zelf te installeren - in een handomdraai!

WARCO fitness tegels zijn uitzonderlijk snel en eenvoudig te installeren. U heeft geen vakman, geen speciale voorkennis en geen speciaal gereedschap. Volg gewoon de Installatie-instructies, dan is uw sportvloer thuis zonder veel moeite en in een mum van tijd gelegd.

Plaats uw fitnessvloer van WARCO gewoon op een geschikte basis op. De panelen hoeven niet te worden gelijmd of anderszins met de basislaag te worden verbonden. Daarom kunnen WARCO fitnesspanelen ook worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd indien nodig - of het nu in de fitnessruimte, thuis of buiten is.

De afzonderlijke panelen van WARCO's fitness vloerbedekkingen Direct aansluiten tijdens installatie Het resultaat is een vormvast, samenhangend en duurzaam stabiel paneeltapijt.

WARCO fitnessvloeren: vele voordelen - voor vele jaren

 • Isolatie - tegen geluid, impact, schokken, trillingen
 • Voordelig - duurzaam, zelf te monteren, aankoop af fabriek
 • Veiligheid - antislip, slipvast, valbeveiliging
 • Comfort - thermische isolatie, mooi gevoel op blote voeten
 • Selectie - op functie, ontwerp, formaat, binnen & buiten
 • Bescherming - voor verbindingen, trainingsapparatuur en fitness studio

Fitnessvloer van WARCO - Een goede beslissing

De elastische fitnessvloerbeschermingsmatten van WARCO isoleren merkbaar tegen de kou van onderen. Trainingen op de fitnessvloerbeschermingsmatten zijn daarom echt leuker. Of u nu loopt, zit of ligt op de vloerbeschermingsmatten: het contact met de vloerbeschermingsmatten is altijd heerlijk aangenaam.

De fitnessvloerbeschermingsmatten van WARCO dempen trillingen (trillingen van apparatuur of contactgeluid) en voeren kinetische energie af - als een schokdemper. Hoe dikker en elastischer de vloerbeschermingsmatten - met voldoende sterkte - hoe beter de demping.

De fitnessvloerbeschermingsmatten van WARCO hebben daarom veel gemeen met een natuurlijke bosvloer: zacht veerkrachtig maar stevig. Zo stevig dat de voeten van zware fitnesstoestellen geen sporen achterlaten op de vloer.

In de optelsom van voordelige eigenschappen is een fitnessvloer van WARCO duidelijk superieur aan andere sportvloerbedekkingen. Daarom vertrouwen meer dan 500 sportschoolhouders wereldwijd op WARCO sportvloeren.

Monster aanvragen 08 53 01 93 00 Vragen?