De betere vloer
voor de Speelplaats
Valbeveiliging en onderhoudsvrij

Veilig en goedkoop een speelplaats in de tuin maken

Speeltuinen zijn een wereld op zich voor kinderen - vol avontuur en plezier. De ideale speeltuin stimuleert de fantasie van de kleintjes. Zo verandert een klimtoren plotseling in een ridderkasteel dat met lef beklommen en vervolgens veroverd wil worden. Om ervoor te zorgen dat de kleine helden zich tijdens dergelijke avonturen niet verwonden, moeten speeltuinen uiteraard aan speciale veiligheidsaspecten voldoen.

 1. Vallen - de oorzaak van ongelukken in de speeltuin
 2. Typische problemen met ingegoten valbeveiliging
 3. Spelen zonder plassen en modder
 4. Leg het zelf in de tuin met weinig moeite
 5. Montagesystemen - het typeoverzicht
 6. Thermische isolatie en geluidsisolatie
 7. Wat ouders hebben opgebouwd
 8. Soorten valbeveiligingsvloeren van rubbergranulaat
 9. Kwaliteit tegen een redelijke prijs, rechtstreeks van de fabrikant

Ga hier naar de winkel

Valpartijen als meest voorkomende oorzaak van ongevallen op de kinderspeelplaats

In Duitsland worden ongeveer 200.000 kinderen in het ziekenhuis behandeld na een ongeval in de thuissituatie. En alleen al in Oostenrijk raken volgens de Oostenrijkse verkeersveiligheidsraad (KfV) jaarlijks ongeveer 6.900 kinderen op speelplaatsen zo ernstig gewond dat zij in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. De meest voorkomende oorzaak (69 procent) zijn valpartijen uit klimrekken en schommels.

Vallen door struikelen en uitglijden is nog steeds goed voor 15 procent van de ongevallen op speelplaatsen. Zelfs zonder bijzondere reden is het volkomen normaal dat kleine kinderen af en toe vallen wanneer zij leren lopen. Een theorie zegt zelfs dat peuters alleen goed leren lopen door te vallen. Dit alles toont aan hoe belangrijk goede valbeveiliging op elke speelplaats is.

Als u een speeltuin wilt ontwerpen, kunt u kiezen uit een groot aantal mogelijkheden. Er zijn speeltoestellen in de meest uiteenlopende materialen, kwaliteiten en hoogtes. Zodat u voor elk speeltoestel altijd de juiste valdempende vloer kunt kiezen, zijn er valdempende vloeren in vele varianten.

Valhoogte en valruimte

Om de valbeveiligingsvloer in de juiste beschermingsvariant en oppervlaktegrootte te kunnen maken, moeten de maximale valhoogte aan het speeltoestel en de valruimte rond het speeltoestel worden bepaald. Voor nieuwe speeltoestellen zijn deze waarden te vinden in de gebruiksaanwijzing en installatiehandleiding van de fabrikant.

Typische problemen met gegoten valbeveiliging - valbeveiliging grind, schors mulch, houtsnippers

Gras of kale aarde zijn glad, vooral bij regenachtig weer, en bieden weinig valbescherming bij droog weer. Als het regent, wordt de grond modderig - als het droog is, wordt de grond stoffig. En telkens als het regent, vormen zich plassen op de stevig vertrapte aarde.

Met speelzand, valdempend grind, schorssnippers of houtsnippers kan geen aangenaam speeloppervlak worden gecreëerd. Het los gestorte materiaal wordt weggespeeld, meegenomen of weggeblazen en moet dus regelmatig worden bijgevuld. Spelende kinderen gebruiken ook graag valgrind of houtsnippers als projectielen - niet geheel ongevaarlijk!

De minerale of op hout gebaseerde bulkmaterialen zijn ook niet schoon en hygiënisch, vooral als honden of katten de speelruimte als toilet gebruiken.

Gegoten valbeveiliging moet dus regelmatig worden gereinigd, bijgevuld of volledig vervangen om de minimale laagdikte volgens EN 1177 te behouden en de vereiste bescherming te garanderen - een zeer grote inspanning op de lange termijn!

Speel schoon veilig

WARCO valbeveiligingsplaten creëren een absoluut onderhoudsarm en permanent onderhoudsvrij speeloppervlak dat bij elk weer en in elk jaargetijde kan worden gebruikt - en natuurlijk permanent de verzekerde valbeveiliging biedt volgens EN 1177. Bovendien zijn valbeveiligingsplaten buitengewoon eenvoudig te installeren.

WARCO Valbeschermingsplaten - Spelen zonder plassen en modder

WARCO valbeveiligingsplaten voldoen aan de wens van een veilige en onderhoudsarme speelplaats. Ze zijn gemaakt van PU-gebonden rubbergranulaat, d.w.z. rubber dat in onregelmatig gevormde deeltjes is gehakt en vervolgens met polyurethaan is vermengd en in mallen tot platen is geperst. De persen zijn zo afgesteld dat ze openporige en waterdoorlatende platen produceren.

WARCO speeltuinvloeren hebben een aangenaam gripvast oppervlak. Het is slipvast in droge en natte toestand. Regenwater sijpelt snel door de rubbergranulaatplaten en over de gehele speelplaats. De speelplaats droogt snel na regenval. Er kunnen geen plassen ontstaan.

Fijn vuil op het speeloppervlak, zoals stof, pollen of deeltjes uit de lucht, wordt bij elke regenbui door het speeloppervlak weggespoeld. Grof vuil kan gemakkelijk worden verwijderd met een bezem, waterslang of hogedrukreiniger. Dit maakt de elastische speelvloeren van WARCO robuust, duurzaam en absoluut onderhoudsvrij.

WARCO Valbeschermingsplaten - Zelf leggen in de tuin met weinig moeite

Elke vlakke en permanent dragende basislaag is geschikt als basis voor het leggen van valbeveiligingsplaten. Valplaten worden meestal rechtstreeks op beton, tegels, dakvilt en soortgelijke materialen gelegd.

In het geval van natuurlijk gegroeide of opgevulde grond kunt u het kunststof honingraatraster gebruiken om met weinig inspanning qua arbeid en materiaal een optimale basislaag op te bouwen. De honingraatroosterlaag heeft een draagvermogen van minstens 120t/m² en is permanent open voor infiltratie. Beter dan dit wordt het niet!

Door valdempende vloeren te leggen op kunststof honingraatroosters (grasroosters) in plaats van zand, grind of steenslag, kunt u het zogenaamde cuppen van de platen effectief voorkomen. De vorming van kommen is steeds weer te zien op verkeerd aangelegde speelplaatsen, vooral in openbare ruimten.

Het leggen van WARCO valbeveiligingsmatten is kinderspel. Daarom doen veel klanten het werk zelf - en besparen zo geld. Vaak helpen zelfs de kinderen mee, want dit werk kan erg leuk zijn.

Speeltuin in de tuin

Een privé speelplek wordt meestal in de tuin aangelegd, dus op een gegroeide ondergrond. WARCO raadt het leggen van een conventionele onderlaag van grind - bedekt met steenslag - ten zeerste af! Aanbevolen wordt een gunstige basislaag van kunststof honingraatroosters (grasroosters) te leggen.

Drie gepatenteerde bevestigingssystemen voor valbeveiligingsmatten - gewoon goed aangesloten!

Kunststof verbindingsstukken aan 2 zijden verbinden de panelen van de aangrenzende rijen met elkaar. Dit voorkomt dat de panelen zijdelings verschuiven. Het oppervlak moet gesloten zijn, de panelen kunnen uit elkaar drijven.

WARCO stootbeschermingspanelen met verbindingsstukken - illustratie van typische installatie in half verzet op een basislaag van kunststof honingraatroosters (grasroosters).

Door de in elkaar grijpende ritssluiting voegen de aangrenzende panelen zich positief samen tot een stabiel tapijt van panelen. De panelen drijven niet uit elkaar, vliegen niet weg en hebben meestal geen rand nodig.

WARCO kogelwerende plaat met ritssluiting - illustratie van typische installatie met kruisvoeg op een basislaag van kunststof honingraatroosters (gazonroosters).

De verborgen ritssluiting zorgt voor een positieve verbinding tussen de aangrenzende panelen; de tandverbinding is verborgen onder de slijtlaag. De panelen drijven niet uit elkaar en hebben meestal geen randafwerking nodig.

WARCO speeltuinvloeren met verborgen ritssluiting - illustratie van een typische installatie met een wigvoeg en hoe het installatiesysteem werkt op een onderlaag van kunststof honingraatroosters (turfroosters).

Op maat gesneden

Voor het snijden van WARCO valbeveiligingsmatten hebt u alleen een stevig mes of een cirkelzaag met een grof getand zaagblad nodig, d.w.z. een zaagblad dat u zou gebruiken om hardhout van een vergelijkbare dikte te zagen. Dit komt omdat producten van pu-gebonden rubbergranulaat zich bij het op maat snijden net zo gedragen als hout.

Aangename speelvloerbedekking - isolatie tegen warmte en kou en geluiddemping ingebouwd!

WARCO speelmatten en valbeveiligingsplaten doen aangenaam denken aan een stevige natuurlijke bosvloer wanneer erop wordt gelopen, gezeten of gekropen.

De speelvloerbedekking isoleert bijzonder goed tegen de kou van de vloer. Billen en voeten van kinderen worden daardoor lekker warm gehouden. De WARCO-vloerbedekking warmt in de felle zomerzon zeer weinig op en slaat nauwelijks warmte op.

De elastische valdempende vloer is bijzonder goed in het dempen en absorberen van trillingen en structuurgeluid. Het geluid van stampende voeten, balspelen en het rollen van wielen en wieltjes wordt bijna volledig geabsorbeerd. WARCO valdempende platen en speelmatten verminderen daardoor de geluidsoverlast in de buurt.

Kijk in de productzoeker welke WARCO valbeveiligingsvloer geschikt is voor uw project!

Goede geluidsisolatie

Op WARCO speeltuinvloeren kunt u uw kind met een gerust hart door de speeltuin laten suizen met zijn of haar bobbywagen of kindertractor - niemand wordt gestoord. Want de vervelende rolgeluiden komen op WARCO-vloeren helemaal niet voor.

Kijk eens wat andere ouders voor hun kroost hebben gebouwd!

De juiste valbeveiliging voor elke toepassing - Verschillende soorten rubbergranulaat valbeveiligingsvloeren

Valbeveiligingsplaten: Handige platen geoptimaliseerd voor de best mogelijke en langdurige valbeveiliging. Valhoogte, afhankelijk van het type, van 100 tot 300 cm (EN1177 gecertificeerd). Installatie onder speeltorens, schommels, glijbanen, klimwanden en soortgelijke speeltoestellen.

Valbeveiligingsmatten: Groot formaat matten, geoptimaliseerd en gecertificeerd volgens EN 1177 voor verschillende kritische valhoogtes tot 225 cm. Bijzonder geschikt voor overdekte speelplaatsen en voor de omgeving van kinderzwembaden.

Valbeschermende balspeelplaten: Granulaatplaat geoptimaliseerd voor een goede balstuit, veilig balspel en matige valbescherming.

Valbescherming volgens EN 1177 tot 120 cm. Ideaal als speeloppervlak voor alle soorten balspelen, dus voor het voetbalveld, het kleine speelveld, het basketbalveld of zelfs een privé tennisbaan.

De valbeschermingsmat is ook geschikt voor grotere oppervlakken.

Speelmatten: Een slipvast valbeschermingsoppervlak voor speelplaatsen met een lage valhoogte. Ideaal om vallen door struikelen of rennen op te vangen - ook ideaal voor driewielers, bobycars & co.

Speelondergrond: Bijzonder aanbevolen voor speelplaatsen onder daken die multifunctioneel worden gebruikt (carport). Een comfortabele en functionele valbescherming voor speelplaatsen met lage valhoogtes.

Valbeschermingsmatten: Een valbeschermingsoppervlak in straatstenen uitvoering dat bestand is tegen grotere drukbelastingen (bijv. van skateboards of auto's). Geschikt voor speelplaatsen met lage valhoogtes.

Valdempende bestrating: Voor grote oppervlakken die multifunctioneel worden gebruikt en zelfs toegankelijk moeten zijn voor voertuigen. WARCO in elkaar grijpende straatstenen bieden een lichte valbeveiliging.

Veilig spelen voor een gelukkige jeugd op valbeveiligingsplaten van WARCO

 • Valbeveiliging met certificaat volgens EN 1177.
 • Robuust, weerbestendig, vorstbestendig.
 • Kan het hele jaar door worden gebruikt, ongeacht het weer.
 • Waterdoorlatend, sneldrogend.
 • Rot niet, wordt niet weggespeeld.
 • Slipvast, nat en droog.
 • Aangenaam - isoleert warmte, kou, geluid.
 • Onderhoudsvriendelijk met zelfreinigend effect.

Valbeveiliging - in het belang van de kinderen in de beste kwaliteit van de fabrikant!

Valbeschermingsmatten, balspeelplaten, speeltuinvloeren en andere producten van WARCO zijn geurarm en volledig onschadelijk voor de gezondheid. Ze blijven jarenlang mooi en behouden hun valbeschermende eigenschappen. Kies dus voor een hoogwaardig en duurzaam product - in het belang van de veiligheid van uw kinderen.

WARCO stootbescherming is een blijvend gunstige en voordelige investering. De eenmalige kosten voor de aanschaf zijn beheersbaar. Aanzienlijke uitgaven voor onderhoud zijn niet meer nodig.

Een competente en ervaren WARCO vakadviseur adviseert u graag comfortabel per telefoon, schriftelijk per e-mail of persoonlijk in de WARCO Galerie in Neustadt an der Weinstraße. Met het deskundige advies van WARCO bent u altijd verzekerd van objectieve en betrouwbare informatie.

Ga hier naar de winkel

Monster aanvragen 08 53 01 93 00 Vragen?