De betere vloer voor Balkon & Terras
Comfortabel en vorstbestendig.

Terrasvloeren en balkonvloeren - advies en vergelijking

Een mooi balkon of goed ontworpen terras verfraait elk gebouw. Deze gebieden worden echter blootgesteld aan het weer zonder bescherming, wat vaak leidt tot problemen met de vloeren. Hier leest u hoe u balkons of terrassen duurzaam, goedkoop en aantrekkelijk kunt maken bij nieuwbouw of renovatie!

 1. Voordelen in één oogopslag
 2. Drijvende installatie
 3. Gelijktijdig geïnstalleerd montagesysteem
 4. Waterdoorlatend met zelfreinigend effect
 5. Valbeveiliging en slipweerstand
 6. Isolatie tegen warmte en kou
 7. Geluidsisolatie en trillingsdemping
 8. Productvarianten en kleurontwerpen
 9. Geïllustreerde voorbeelden

WARCO balkon- en terrasvloeren - overtuigende eigenschappen

Genieten van de ochtendzon op het terras of een zwoele zomeravond doorbrengen op het balkon: Dat is echte levenskwaliteit. Kijken naar een verweerde of gebarsten vloer zou deze sfeer echter verstoren. Om jarenlang van uw balkon en terras te kunnen genieten, is de keuze van de juiste vloer dus cruciaal.

Veel materialen zijn namelijk niet bestand tegen de effecten van het weer of worden het slachtoffer van natuurlijke afbraakprocessen. Dit geldt voor houten vloerdelen, keramische tegels, betonblokken, natuursteen en WPC-vloerdelen (houtplastic tegels). Deze vloerbedekkingen verweren, splinteren, scheuren, breken of laten los van de ondergrond.

Dit is van nature niet mogelijk met WARCO balkontegels en terrasplaten, omdat ze gemaakt zijn van pu-gebonden rubbergranulaat en daardoor blijvend mooi zonder enig onderhoud. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, weerbestendig en vorstbestendig. Ze zijn gezinsvriendelijk omdat ze een goede valbeveiliging bieden, slipvast en aangenaam elastisch zijn - waardoor blootsvoets lopen een waar genoegen wordt!

zeer goed *****

"De tegels kunnen goed, snel en gemakkelijk worden gelegd, zelfs voor niet-professionals. Het is een heerlijk gevoel om op te lopen, zelfs op blote voeten. Het materiaal rook alleen een paar uur een beetje, daarna was het weg. Conclusie: We hebben nu een super terras. 100% aanbeveling."

Wolfgang Zier, 19 september 2018, Terrasplaat NF, levering dn074697ik

WARCO producten - eenvoudige zwevende installatie!

De handige rubbergranulaattegels van WARCO worden zwevend gelegd, d.w.z. gewoon op een bestaande onderlaag. Een complexe onderbouw, schroeven of lijmen is dus niet nodig. De onderlaag zelf moet relatief egaal en duurzaam draagkrachtig zijn en goed draineren. Dat is alles wat nodig is voor een goede installatie. Daarom leggen de meeste klanten hun terrasplaten zelf en besparen ze geld!

De zwevende plaatsing, dat wil zeggen de ontkoppeling van de toplaag en de onderlaag in de constructie, is een groot voordeel, omdat zo bijvoorbeeld de verschillende thermische uitzetting van de onderlaag en de bekleding zonder gevolgen blijft. Bij een gelijmde bekleding leiden deze spanningen tot het afbladderen of breken van de tegels of plavuizen.

Aangezien de WARCO-panelen alleen op en mechanisch met elkaar zijn verbonden (waarover dadelijk meer), is het mogelijk zonder problemen een of meer panelen in de omgeving weer op te pakken. Bijvoorbeeld om het dakvilt of de waterdichtingsbanen op een plat dak onder de dakbedekking te inspecteren.

WARCO terrasvloeren en balkonvloeren - installatiesysteem tegelijkertijd geïnstalleerd

De randen van alle WARCO tegels voor balkons en terrassen zijn zo gevormd dat ze automatisch in elkaar grijpen wanneer de tegels worden gevouwen en puur mechanisch aan elkaar worden bevestigd. Er zijn vier types van deze bevestigingssystemen.

Bij FS balkontegels en FS terrastegels zorgen verbindingsstukken voor de verbinding. De verbindingsstukken voorkomen echter niet dat de tegels uit elkaar drijven of dat er open voegen ontstaan. Daarom moet het oppervlak rondom omrand worden.

Bij de andere installatiesystemen is het meestal niet nodig om het oppervlak in te kaderen. Dit komt omdat de verbinding van de panelen vormsluitend is en zo stabiel dat er een samenhangend, permanent stabiel tapijt van panelen ontstaat. Dit tapijt van platen is bestand tegen intensief gebruik en hoge windbelasting.

Voor de juiste installatie van WARCO panelen is geen speciale training vereist. Je vindt alle benodigde informatie in de WARCO Kennis. Als u toch een vakman wilt inhuren: Vraag het gewoon aan een vakman die je vertrouwt bij jou in de buurt. Hij zal het werk zonder problemen kunnen uitvoeren.

Op plastic honingraatroosters leg je goed

Een element van het WARCO kunststof honingraatgaas.

Gebruik de goedkope kunststof honingraatroosters om zonder veel moeite een blijvend stabiele en infiltratie-open basislaag te creëren voor terrasplanken op natuurlijke grond.

WARCO AllesDicht maakt een betrouwbare afdichting

Een emmer met 25 kg WARCO AllesDicht in zwart.

WARCO AllesDicht is de ideale afdichting voor balkons, dakterrassen of platte daken. AllesDicht wordt aangebracht in een dikke vloeibare vorm en vormt direct na droging een zeer elastische, dichte rubberhuid.

De rits houdt alles bij elkaar

Een klein, rechthoekig gebied met terrastegels HZ

Het beste van twee werelden: Met de HZ terrasplaat krijg je een klassiek elegant voegpatroon in elegante kleurdessins en de blijvend vormvaste plaatverbinding dankzij de ritsvergrendeling.

Waterdoorlatend met zelfreinigend effect

WARCO balkon- en terrasvloeren zijn over hun hele oppervlak waterdoorlatend. Dit betekent dat water van natuurlijke neerslag gewoon fijn vuil meeneemt als het door de tegels stroomt. Dit wordt het "zelfreinigende effect" genoemd.

Grof vuil kun je naar behoefte verwijderen met een waterslang, hogedrukreiniger, bezem of stofzuiger. Bovendien is een WARCO vloer absoluut onderhoudsvrij. Hij wordt niet geïmpregneerd, geschuurd of geverfd.

Over waterdoorlatend gesproken: Omdat WARCO vloeren zeer waterdoorlatend zijn, droogt de vloer op het balkon en terras snel. Na een regenbui blijven er geen plassen achter en de tegels zuigen ook geen water op.

Op een bodemlaag die openstaat voor infiltratie, sijpelt het water op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier in de ondergrond. Op een niet-doorlatende onderlaag draineert het water onder de platen weg in de richting van de helling via de drainagekanalen die aan de onderkant van de platen worden gevormd.

WARCO vloeren bieden veiligheid - valbeveiliging en slipweerstand

Terrasplanken gemaakt van pu-gebonden rubbergranulaat zijn elastisch, d.w.z. permanent flexibel en buigzaam. Desondanks staan tuinmeubelen, bloempotten en dergelijke stabiel en stevig - zonder sporen achter te laten. En de WARCO vloer kan ook veilig met hoge hakken worden belopen. De hiel zakt niet in en de voet knikt niet.

WARCO vloeren geven terrassen en balkons een heerlijk aangenaam blotevoetengevoel, vergelijkbaar met het gevoel op een natuurlijk betreedbare bosvloer. Op WARCO vloeren stap je niet op splinters in je voet, zoals mogelijk is met houten planken.

WARCO-Fliesen für Terrasse und Balkon sind wasserdurchlässig, rutschhemmend und trocknen schnell ab. Und sie bieten ausgezeichneten Fallschutz. Anders sieht es bei Holzdielen, WPC, Kacheln oder Waschbeton aus. Denn oft werden diese Oberflächen bei Regenwetter und Frost rutschig. Und das birgt erhebliche Gefahren. Überhaupt können harte Bodenbeläge bei Stürzen schwere Verletzungen verursachen. Die griffigen WARCO-Platten hingegen helfen, Stürze zu vermeiden oder deren Folgen durch Fallschutz abzumildern.

WARCO tegels voor terrassen en balkons zijn waterdoorlatend, slipvast en drogen snel. En ze bieden uitstekende valbeveiliging. De situatie is anders bij houten vloerplanken, WPC, tegels of sierbeton. Want deze oppervlakken worden vaak glad bij regenachtig weer en vorst. En dat brengt aanzienlijke gevaren met zich mee. Over het algemeen kunnen harde vloerbedekkingen bij een val ernstig letsel veroorzaken. De antislipplaten van WARCO daarentegen helpen vallen voorkomen of beperken de gevolgen ervan door valbescherming te bieden.

WARCO vloeren isoleren warmte en kou - balkons en terrassen aangenaam getemperd

Als je op een zonnige zomerdag met blote voeten op een betonnen, tegel-, stenen of WPC-vloer loopt, voel je het meteen: deze vloer warmt sterk op. En 's nachts straalt hij vele uren onaangename warmte uit. Op koele dagen daarentegen krijg je echt koude voeten. WARCO vloeren daarentegen absorberen weinig stralingswarmte en isoleren merkbaar tegen koude vloeren.

De aangename feel-good eigenschappen van WARCO vloeren kunnen objectief worden aangetoond in een vergelijking tussen rubber, marmer (natuursteen) en EPS polystyreen.

De warmtecapaciteit, d.w.z. de hoeveelheid energie die moet worden verbruikt om de temperatuur van 1 kg materiaal met 1° C te laten stijgen, is dus 1,6 kJ voor rubber, 0,8 kJ voor marmer en 1,6 kJ voor EPS. Eenvoudig gezegd warmt marmer twee keer zo snel op als rubber of polystyreen.

Het verschil in warmtegeleiding is nog duidelijker: polystyreen met een λ-waarde van 0,03 is een bijzonder goed isolerend materiaal, voor rubber is de λ-waarde 0,16 en voor marmer, een zeer slecht isolerend materiaal, is het 2,8.

echt comfort voor het gevoel

De microscopische luchtbellen tussen de rubberkorrels en de luchtkussens in de drainage aan de onderkant van het paneel zorgen ervoor dat WARCO panelen een merkbaar betere thermische isolatie bieden en aanzienlijk minder zonnewarmte absorberen dan bekledingen van keramiek, natuursteen, WPC, beton of massief rubber.

WARCO vloerbedekkingen - geluidsisolatie en trillingsdemping op hoog niveau!

Op harde balkonvloeren of terrasplaten kan het verschuiven van tuinmeubilair of het klakken van hoge hakken als hinderlijk worden ervaren. En het getrippel van spelende kinderen of het lawaai van skateboarden, balspelen, bobbyauto's en dergelijke worden vaak als hinderlijk ervaren - en niet alleen door de buurt.

Het is dus veel beter als onaangename geluiden op het balkon of terras worden voorkomen of direct worden gedempt. WARCO tegels van pu-gebonden rubbergranulaat doen precies dat. Ze zijn bijzonder effectief in het onderdrukken van rol-, schraap-, klop- en krasgeluiden.

Daarom kiezen woningbouwverenigingen en vastgoedbeheerders steeds vaker voor WARCO balkonplaten bij de bouw van nieuwe balkons voor appartementencomplexen of de renovatie van bestaande panden. Het doorslaggevende aankoopcriterium zijn de trillings- en geluidsabsorberende eigenschappen. Zo levert de isolerende balkonbekleding een blijvende bijdrage aan de burenrust.

heel goed ontspannen

Profiteer van de dempende eigenschappen van de tegels van pu-gebonden rubbergranulaat. En geniet van aanzienlijk meer rust op je balkon of terras - en dus van aanzienlijk meer ontspanning.

WARCO vloeren - enorme keuze aan materialen, kleurdessins en formaten

Bij WARCO vindt u gegarandeerd de juiste vloer voor uw terras, balkon, serre of dakterras. De formaten, oppervlakken, ontwerpen en technische specificaties van WARCO vloeren zijn net zo divers als de projecten waarvoor WARCO vloeren worden geselecteerd.

De online shop toont je alle WARCO vloerbedekkingen voor balkons en terrassen. Elke vloerbedekking wordt in detail beschreven en kan ook gemakkelijk worden vergeleken met andere vloerbedekkingen door middel van een karakterisering en de fysieke eigenschappen uitgedrukt in schaalwaarden.

De productzoeker helpt je de juiste vloerbedekking voor jouw project te kiezen.

De selectie van spannende of conventionele kleurontwerpen is echt groot. Naast subtiele natuurlijke tinten zoals zandbeige, terra cotta en rotan lounge biedt WARCO ook ongebruikelijke dessins zoals fire glow, Atlantic of lavendel. Er is een geschikt kleurontwerp voor elke smaak en elke omgeving.

WARCO Bodenbeläge - nur eine kleine Auswahl in grün

monochrome platen

WARCO Gummigranulatplatte aus SBR und grün eingefärbtem Bindemittel.

Monochrome, also einfarbige Platten gibt es, besonders preisgünstig, aus schwarzem SBR und eingefärbtem Bindemittel (wie abgebildet), oder aber mit Nutzschicht aus voll durchgefärbtem EPDM.

Natuurlijk ogende kleurontwerpen

Vorstbestendig WARCO vloerpaneel in Savannah kleurendesign met verborgen puzzeltandverbinding.

Bei den Platten mit natürlich anmutendem Farbdesign besteht die Nutzschicht aus einer Mischung aus voll durchgefärbtem EPDM in mehreren, vom jeweiligen Farbdesign abhängigen Farbtönen.

Kunstgras

Het kunstgraspaneel bestaat uit een elastisch WARCO-paneel waarop permanent groen kunstgras is bevestigd.

Platten mit Kunstgras schaffen ein einladend frisches und natürliches Ambiente. Das qualitativ hochwertige Kunstgras in professioneller Qualität ist dauerhaft mit der Trägerplatte aus SBR verbunden.

WARCO vloertegels voor terras en balkon - echt een goede keuze!

WARCO ontwikkelt en produceert vloerbedekkingen die de verwachtingen van de klant overtreffen! Want in een kritische vergelijking met andere terras- en balkonbekledingen overtuigen WARCO-vloeren door hun aanzienlijk betere prestatiekenmerken. Deze omvatten uitstekende weerbestendigheid, lage installatiekosten, betrouwbare isolatie tegen kou en geluid en speciaal comfort voor het hele gezin.

Vloerbedekkingen van WARCO zijn ook de betere keuze als je rekening houdt met economische aspecten, omdat de investeringskosten beheersbaar zijn en er geen verdere kosten zijn voor het onderhoud en de verzorging van de vloer. Bovendien kun je de tegels zelf installeren en zo besparen op de kosten van vaklui.

Vloerbedekkingen van WARCO zijn ook de betere keuze als je rekening houdt met economische aspecten, omdat de investeringskosten beheersbaar zijn en er geen verdere kosten zijn voor het onderhoud en de verzorging van de vloer. Bovendien kun je de tegels zelf installeren en zo besparen op de kosten van vaklui.

Tot slot is ook de levensduur van WARCO vloeren indrukwekkend. Deze bedraagt namelijk 10 tot 50 jaar voor correct geïnstalleerde en gebruikte WARCO balkontegels of terrasplanken, afhankelijk van het type tegel. En natuurlijk kunnen de tegels op elk moment (zonder schade) weer worden opgenomen en opnieuw worden gelegd.

Uit het leven gegrepen - kijk wat andere klanten hebben gelegd!

In de som van zijn eigenschappen is het superieur aan andere bedekkingen voor patio's en balkons!

 • Weer- en vorstbestendig
 • Waterdoorlatend en sneldrogend
 • Bestand tegen uitglijden op droog en nat wegdek
 • Isoleert warmte, kou, trillingen en geluid
 • Onderhoudsvriendelijk met zelfreinigend effect
 • Gemakkelijk aan te leggen voor nieuwbouw of renovatie

Beste kwaliteit - gewoon WARCO!

Vele honderden authentieke en positieve beoordelingen en duizenden tevreden klanten in heel Europa en overzee zijn het bewijs van de echt goede kwaliteit van WARCO vloerbedekkingen. Ook jij kunt goed en goedkoop kopen - rechtstreeks van de fabrikant.

En de deskundige adviseurs van de WARCO Gallery in Neustadt an der Weinstraße adviseren je graag persoonlijk. Ter plaatse, telefonisch of schriftelijk.

Ga hier naar de winkel

Natuurlijk staat het WARCO-team klaar om al je vragen over de producten, het gebruik en het onderhoud te beantwoorden, niet alleen voor maar ook na de aankoop.

Monster aanvragen 08 53 01 93 00 Vragen?