De betere vloer voor Trappen & Paden
Veilig lopen in alle weersomstandigheden

Vlonders en looppaden - ideeën voor het tuinpad en de oprit van de binnenplaats

Met een beetje handigheid en het juiste materiaal kunnen een oprit, maar ook looppaden en tuinpaden en buitentrappen weerbestendig, veilig, aantrekkelijk en onderhoudsarm worden aangelegd. Hier vindt u ideeën en advies, evenals een vergelijking van verschillende opties voor het ontwerpen van paden rond het huis.

 1. Loopbruggen en traptegels - overzicht
 2. Eenvoudig renoveren of nieuwe paden en trappen maken
 3. Robuust, vorstbestendig en slipvast in alle weersomstandigheden
 4. Uitstekende isolatie van contactgeluid en trillingen
 5. Trapbekleding en looppaden met ingebouwde valbeveiliging
 6. Duurzaam en goed voor het milieu

Ga naar de winkel

Wandelpadplaten en traptegels - een overzicht

De binnenplaatsingang en het pad naar de voordeur zijn het visitekaartje van het huis. Maar bovenal zijn dit gebieden die het hele jaar door en in alle weersomstandigheden een vaste voet moeten bieden. Dat geldt evenzeer voor bestrating en bekleding van buitentrappen. Want ook hier moet men in natte en vochtige omstandigheden veilig kunnen lopen.

Typische materialen zoals betonstenen, tegels, zandsteen of houten planken zijn vaak glad als ze nat zijn. Sommige zijn gevoelig voor groene aanslag of zijn niet weersbestendig. Alle zijn onderhevig aan verwering en vertonen snel scheuren, breuken of afbrokkeling.

WARCO vloerbedekkingen voor trappen en paden zijn onder alle weersomstandigheden slipvast en bieden een goede valbeveiliging. Dat komt omdat ze van pu-gebonden rubbergranulaat zijn gemaakt, over een groot oppervlak waterdoorlatend zijn en snel drogen zonder plassen. Ze zijn vorstbestendig, hebben een lange levensduur, zijn gemakkelijk te onderhouden en onderhoudsvrij, en kunnen uiteraard met de auto worden bereden. Een WARCO-vloer is bovendien kinderlijk eenvoudig zelf te leggen. In tegenstelling tot conventionele materialen verweren, scheuren of breken WARCO-vloeren niet en rotten ze niet.

gewoon klasse

"We zijn enthousiast, eenvoudige en snelle installatie, de geur was na twee dagen verdwenen, gemakkelijk schoon te maken, geen uitglijden meer. Het was een goede beslissing om dit product te kopen, het geld meer dan waard. Zeer aardig personeel aan de telefoon."

Reinhard Lemke, 27 november 2019, Valbeveiliging trapbekleding, levering dn236033nv

Eenvoudig renoveren of nieuwe paden en trappen maken

Wandelpadplaten en rubber composiet bestrating van WARCO worden zwevend gelegd, d.w.z. alleen op een onderlaag gelegd, maar niet daarop geschroefd of gelijmd. De trapbekledingen daarentegen worden altijd op de bestaande treden gelijmd, anders zouden ze niet op de treden blijven liggen. Het leggen van de tegels is zo eenvoudig dat de meeste klanten het werk zelf doen.

Bij een renovatie wordt de bestaande vloer, bijvoorbeeld sierbetonplaten of -tegels, een betonplaat of in elkaar grijpende bestrating, direct bedekt met looppaden of trapbekleding van WARCO - vaak zonder verdere voorbereidende werkzaamheden!

Als een tuinpad of een hele inrit met oprit en parkeerplaats nieuw wordt aangelegd, is het raadzaam een basislaag van kunststof honingraatroosters te leggen. Dit heeft verschillende voordelen: De inspanning is veel minder dan bij een klassieke steenslagbodem en de WARCO-platen liggen veel beter op honingraatroosters dan in steenslag of zand. Het gebied blijft open voor infiltratie - neerslag sijpelt door de WARCO-platen rechtstreeks in de ondergrond - zonder riolering!

Met de hand op maat gesneden

Geleid door een metalen hoek snijdt een man met een cuttermes een tegel van rubbergranulaat.

Voor het snijden van rubbergranulaatplaten met een dikte tot ca. 30 mm is een scherp en stevig mes bijna altijd voldoende. Gebruik voor dikkere platen een cirkelzaag met een grof getand zaagblad.

Kunststof honingraatrooster voor de basislaag

Het gazonrooster of kunststof honingraatrooster van WARCO heeft spikes waarmee de elementen zich aan de grond vastklampen en aan elkaar vastkleven.

Op een gegroeide bodem kunt u met de kunststof honingraatroosters snel, goedkoop en zonder machines en groot grondverzet een duurzaam stabiele basislaag creëren, die minstens 120 t/m2 draagt.

Botsteencomposietpleister

Bestraten met beenderstenen. Schematisch diagram van het leggen van de dubbele-T in elkaar grijpende straatstenen op een rechthoekig oppervlak met behulp van halve stenen (A en C) en beginners (B).

WARCO biedt zowel halve straatstenen als beginnerselementen voor het Behaton-type dubbelgebonden bestrating. Met een goed ontwerp en een goede planning kunt u vaak helemaal afzien van snijwerk.

Robuust, vorstbestendig en slipvast in alle weersomstandigheden

Wandelpadplaten, trapbekledingen, in elkaar grijpende bestratingen en accessoires van WARCO zijn gemaakt van pu-bond rubbergranulaat - een bijzonder voordelig materiaal voor vloerbekledingen die aan weersinvloeden zijn blootgesteld. De vloer is namelijk licht elastisch, maar toch openporig en waterdoorlatend met een fijnkorrelig, slipvast oppervlak.

Een oprit of buitentrap gelegd met WARCO tegels is zeer aangenaam om op te lopen, vergelijkbaar met een bosvloer. In alle weersomstandigheden - nat en droog - is het antislipoppervlak slipvast. Een oprit van TZ-bestratingsplaten kan met de auto worden bereden, terwijl de dubbele T-verharding VO ook geschikt is voor vrachtwagens en dus zelfs voor dienstwegen. En zelfs met hoge hakken kunt u veilig over het oppervlak lopen - zonder vast te komen zitten, weg te zakken of te draaien.

Alle WARCO vloeren zijn van nature weerbestendig. Hitte in de zomer, kou in de winter, een frequente wisseling tussen vorst en dooi - een WARCO vloer kan dit alles weerstaan zonder te scheuren, barsten of breken. Zelfs bevriezend water in de tegels kan ze niet vernietigen.

Uitstekende isolatie van contactgeluid en trillingen

Het geluid van hoge hakken op asfalt of beton wordt vaak als hinderlijk luid ervaren. Het is nog onaangenamer wanneer de draagster van hoge hakken een koffer op wielen achter zich aansleept en de wielen daarvan over de voegen van het trottoir kletteren.

De situatie is volledig anders bij samengestelde bestratingen of looppaden van rubbergranulaat. Door de speciale eigenschappen van het materiaal worden contactgeluid en structuurgeluid meestal voorkomen of effectief gedempt en geneutraliseerd, evenals trillingen en oscillaties.

Daarom kun je met allerlei soorten schoenen geruisloos over de WARCO-vloer lopen. Ook inline skates, skateboards, bobby cars, winkelwagens en scooters rollen vrijwel geruisloos.

Bij buitentrappen van traliewerk isoleert de WARCO trapbekleding het bij traliewerk gebruikelijke metaalgekletter. De elastische bekleding voorkomt voetstapgeluiden en absorbeert trillingen van de metalen constructie, waardoor de verspreiding van structuurgeluid in het gebouw wordt voorkomen. Dit is niet alleen interessant voor buitentrappen, maar ook voor trappen in gebouwen.

Trapbekleding en looppaden met ingebouwde valbeveiliging

De belangrijkste oorzaak van ongevallen in huis is vallen. Het risico op letsel is bijzonder groot op trappen met gladde en harde oppervlakken. Dit zijn trappen met treden van geglazuurde tegels, geverfd of vochtig hout, kunststeen of gepolijste natuursteen zoals graniet, maar ook betonnen trappen begroeid met groen.

Met de valbeveiliging trapbekleding van WARCO maakt u van een gevaarlijke trap een veilige trap. Enerzijds zorgen de ruwe en elastische treden van rubbergranulaat voor een goede slipweerstand, anderzijds bieden ze een goede valbeveiliging bij een val. Hetzelfde geldt voor de stoeptegels.

Lijm gewoon de WARCO trapbekleding van uw keuze, op maat gesneden, op de treden. Voor een uniforme uitstraling moeten ook de stootborden met de trapbekleding worden bekleed. Als lijm kunt u de PU-lijm of zelfs WARCO-ALLESDICHT gebruiken.

De trap wordt permanent afgedicht tegen indringend vocht met WARCO-ALLESDICHT, dat in 2 tot 3 lagen wordt aangebracht. Praktisch!

Schoon en verzorgd - WARCO-vloer met zelfreinigend effect

De entree of oprit is bepalend voor het uiterlijk van de buitenkant van het huis. Een goed onderhouden installatie is wenselijk. Daarom moet de inrit of het tuinpad er niet alleen mooi uitzien na de installatie, maar ook stabiel, onderhoudsvrij en gemakkelijk te onderhouden zijn op lange termijn.

WARCO vloeren van rubbergranulaat zijn onderhoudsvrij en blijvend mooi met slechts een klein onderhoud. Een WARCO-vloer kan niet barsten, breken of rotten.

Mieren, spinnen en muizen vestigen zich meestal niet onder WARCO-vloeren omdat de platen geen bescherming bieden tegen neerslag. Onkruid en mos vinden geen voedingsstoffen in de WARCO-platen en groeien daarom niet op of tussen de platen bij correct gebruik.

Om looppaden en trappen vrij te maken van fijne vuildeeltjes zoals stof of pollen, moet u gewoon ... niets doen. Want door de zelfreinigende werking worden deze verontreinigingen bij de volgende regen weer weggespoeld. Grof vuil kan moeiteloos worden verwijderd met een waterslang, bezem of hogedrukreiniger.

Een trap in de tuin, vriendelijk vormgegeven met WARCO trapbekleding in het kleurendesign Rattan Lounge, wordt omzoomd door weelderig bloeiende potplanten.
Ontwerpen met trapbekleding, looppaden of in elkaar grijpende tegels

Leg een tuinpad organisch en gebogen aan. Dit ziet er veel aangenamer uit dan een rechthoekig en recht pad, schept ruimte voor nieuwe perspectieven en zorgt in plaats daarvan voor een bijzonder hoogtepunt in uw tuin!

De 43 mm dikke rubbercomposietbestrating is populair voor multifunctioneel gebruikte opritten, toegangswegen, speelstraten, looppaden, carports en parkeerplaatsen. De rubber-botstenen zijn goed berijdbaar, zelfs met een vrachtwagen, dempen structuur- en rolgeluiden en bieden valbeveiliging.

Vies grijs beton of levensbevorderend kleurontwerp?

Het contrast kon niet groter zijn: Het looppad naar de voordeur bestaat (nog) uit verouderde betonbestrating, die er gewoon onverzorgd uitziet. Het entreegebied voor de voordeur is daarentegen al gerenoveerd met de NF valbeveiliging trapbekleding in het positieve kleurontwerp Terra Cotta. Heb de moed om levendige kleuren te gebruiken!

Afdichtingsrubber - ALL SEAL voor lekkende oppervlakken

WARCO ALLESDICHT vormt na droging een zeer elastische, duurzaam veilige afdichtingsrubberhuid. Het kan net zo goed worden gebruikt om lekkende trappen of betonplaten af te dichten als funderingen of platte daken. Het viskeuze materiaal kan eenvoudig op horizontale of verticale oppervlakken worden aangebracht - door vullen, verven of spuiten.

Slim idee voor onkruidvrije behandeling van het huis

Slim gedaan! Het voetpad rond het vrijstaande huis werd iets verhoogd om een platform te vormen, gelegd met composietbestrating van groene beendersteen en omzoomd met lage borders van rubbergranulaat. Om het gras gemakkelijk te kunnen maaien en te voorkomen dat het in het voetpad groeit, werd een strook rubbergranulaatplaten gelegd.

WARCO vloerbedekkingen - duurzaam en goed voor het milieu

De producten van WARCO zijn gemaakt van polyurethaan rubbergranulaat, hoofdzakelijk SBR of EPDM. Het SBR wordt verkregen uit afgedankte autobanden. Dit is dus een echt recyclingproces, het bandenrubber krijgt een tweede leven en kan vele jaren opnieuw worden gebruikt.

WARCO betrekt alleen rubbergranulaat en bindmiddelen van verantwoordelijke fabrikanten in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland - niet uit China.

Natuurlijk zijn WARCO vloerbedekkingen onschadelijk voor de gezondheid. Ze vormen geen gevaar voor het grondwater - integendeel. Ze beschermen het grondwater! Ze staan open voor infiltratie en neerslag sijpelt op natuurlijke wijze in de grond.

Aan het einde van hun levensduur kunnen de panelen gemakkelijk worden verwijderd of thermisch worden verwijderd - of nog steeds worden gebruikt als bouwbeschermingsmatten of voor trillingsdemping.

In de som van hun eigenschappen zijn looppaden, trapbekledingen en in elkaar grijpende straatstenen van WARCO superieur aan andere bekledingen!

 • Robuust, weerbestendig en vorstbestendig
 • Isoleert warmte, kou, trillingen en geluid
 • Waterdoorlatend en sneldrogend
 • Onderhoudsvriendelijk met zelfreinigend effect
 • Slipbestendig - droog en nat
 • Gemakkelijk te leggen - voor nieuwbouw en renovatie

Een vloerbedekking van WARCO - kwaliteit en tevredenheid

WARCO maakt al vele jaren producten van rubbergranulaat. Er zijn nu honderden verschillende formuleringen en vormen. Klanttevredenheid, d.w.z. het creëren van het optimale product voor het beoogde gebruik, heeft bij elke ontwikkeling de hoogste prioriteit.

Dat WARCO op de goede weg is, wordt bevestigd door duizenden tevreden klanten in Europa en overzee en honderden positieve beoordelingen die authentiek zijn geschreven door tevreden klanten.

Maak gebruik van de adviesdienst van WARCO - vul het aanvraagformulier in of bel een van de deskundige adviseurs. Of nog beter: bezoek het mooie Neustadt an der Weinstraße en de WARCO Galerie.

Ook na de aankoop zal WARCO u niet vergeten, maar u met raad en daad bijstaan bij al uw vragen over WARCO vloeren.

Ga naar de winkel

Monster aanvragen 08 53 01 93 00 Vragen?