Shop
De betere vloer voor Paden
Veilig lopen in alle weersomstandigheden

Vlonders en looppaden - ideeën voor het tuinpad en de oprit van de binnenplaats

De oprit naar het pand en de parkeerplaats werden ontworpen met WARCO rubbergranulaatbestrating in het natuurlijke kleurendesign Bast & Borke. De oprit is licht hellend; de bestratingsplaten passen zich aan het terreinprofiel aan.

Met een beetje handigheid en het juiste materiaal kunnen een oprit, maar ook looppaden en tuinpaden en buitentrappen weerbestendig, veilig, aantrekkelijk en onderhoudsarm worden aangelegd. Hier vindt u ideeën en advies, evenals een vergelijking van verschillende opties voor het ontwerpen van paden rond het huis.

 1. Loopbruggen en traptegels - overzicht
 2. Eenvoudig renoveren of nieuwe paden en trappen maken
 3. Robuust, vorstbestendig en slipvast in alle weersomstandigheden
 4. Uitstekende isolatie van contactgeluid en trillingen
 5. Trapbekleding en looppaden met ingebouwde valbeveiliging
 6. Duurzaam en goed voor het milieu

gewoon klasse

"We zijn enthousiast, eenvoudige en snelle installatie, de geur was na twee dagen verdwenen, gemakkelijk schoon te maken, geen uitglijden meer. Het was een goede beslissing om dit product te kopen, het geld meer dan waard. Zeer aardig personeel aan de telefoon."

Reinhard Lemke, 27 november 2019, Valbeveiliging trapbekleding NF, levering dn236033nv

Wandelpadplaten en traptegels - een overzicht

 • Het antislipoppervlak is zowel droog als nat slipvast.
 • Een oppervlak van rubbergranulaat biedt valbescherming en voorkomt verwondingen.
 • Het oppervlak heeft een goede waterdoorlaatbaarheid, staat open voor infiltratie en droogt snel. Er vormen zich geen plassen op het oppervlak.
 • De uitstekende contactgeluidisolatie absorbeert loop- en rolgeluiden.
 • De tegels zijn jarenlang weer- en vorstbestendig.
 • Een pad van rubbergranulaatplaten is zelfreinigend, maar kan ook mechanisch worden gereinigd met een hogedrukreiniger of waterslang.
 • Ze worden meestal losjes op de ondervloer gelegd zonder dat er speciale expertise voor nodig is.
 • Het natuurlijke kleurendesign geeft een hoogwaardig, nobel vloerbeeld.
 • In elkaar grijpende rubbergranulaatbestrating is compatibel met BEHATON betonbestrating.
 • Auto's en bestelwagens, fietsen en scooters, rolstoelen en rollators rijden veilig op rubbergranulaatoppervlakken

Robuust, vorstbestendig en slipvast in alle weersomstandigheden

Het voetpad loopt door de tuin aan de zijkant van het huis naar de voordeur. Op de stoep liggen zwarte rubbergranulaatplaten. De tuin is aangelegd als grindtuin, een modieuze en anti-levens slechte gewoonte.

Wandelpadplaten, trapbekledingen, in elkaar grijpende bestratingen en accessoires van WARCO zijn gemaakt van pu-bond rubbergranulaat - een bijzonder voordelig materiaal voor vloerbekledingen die aan weersinvloeden zijn blootgesteld. De vloer is namelijk licht elastisch, maar toch openporig en waterdoorlatend met een fijnkorrelig, slipvast oppervlak.

Een oprit of buitentrap gelegd met WARCO tegels is zeer aangenaam om op te lopen, vergelijkbaar met een bosvloer. In alle weersomstandigheden - nat en droog - is het antislipoppervlak slipvast. Een oprit van TZ-bestratingsplaten kan met de auto worden bereden, terwijl de dubbele T-verharding VO ook geschikt is voor vrachtwagens en dus zelfs voor dienstwegen. En zelfs met hoge hakken kunt u veilig over het oppervlak lopen - zonder vast te komen zitten, weg te zakken of te draaien.

Alle WARCO vloeren zijn van nature weerbestendig. Hitte in de zomer, kou in de winter, een frequente wisseling tussen vorst en dooi - een WARCO vloer kan dit alles weerstaan zonder te scheuren, barsten of breken. Zelfs bevriezend water in de tegels kan ze niet vernietigen.

De populairste looppaden van WARCO

Trapbekleding en looppaden met ingebouwde valbeveiliging

Een betonnen trap naar een verhoogd terras is bekleed met WARCO trapbekleding. Op de laatste trede ontbreken nog drie elementen, maar die zijn al op maat gezaagd en klaar om in de volgende stap te worden vastgelijmd.

De belangrijkste oorzaak van ongevallen in huis is vallen. Het risico op letsel is bijzonder groot op trappen met gladde en harde oppervlakken. Dit zijn trappen met treden van geglazuurde tegels, geverfd of vochtig hout, kunststeen of gepolijste natuursteen zoals graniet, maar ook betonnen trappen begroeid met groen.

Met de valbeveiliging trapbekleding van WARCO maakt u van een gevaarlijke trap een veilige trap. Enerzijds zorgen de ruwe en elastische treden van rubbergranulaat voor een goede slipweerstand, anderzijds bieden ze een goede valbeveiliging bij een val. Hetzelfde geldt voor de stoeptegels.

Lijm gewoon de WARCO trapbekleding van uw keuze, op maat gesneden, op de treden. Voor een uniforme uitstraling moeten ook de stootborden met de trapbekleding worden bekleed. Als lijm kunt u de PU-lijm of zelfs WARCO-ALLESDICHT gebruiken.

De trap wordt permanent afgedicht tegen indringend vocht met WARCO-ALLESDICHT, dat in 2 tot 3 lagen wordt aangebracht. Praktisch!

Schoon en goed onderhouden - WARCO vloer met zelfreinigend effect

Een gebogen tuinpad van rubbergranulaattegels van WARCO in het kleurendesign Bast en Bark leidt langs het huis door de tuin.

De binnenplaatsingang en het pad naar de voordeur zijn het visitekaartje van het huis. Maar bovenal zijn dit gebieden die het hele jaar door en in alle weersomstandigheden een vaste voet moeten bieden. Dat geldt evenzeer voor bestrating en bekleding van buitentrappen. Want ook hier moet men in natte en vochtige omstandigheden veilig kunnen lopen.

Typische materialen zoals betonstenen, tegels, zandsteen of houten planken zijn vaak glad als ze nat zijn. Sommige zijn gevoelig voor groene aanslag of zijn niet weersbestendig. Alle zijn onderhevig aan verwering en vertonen snel scheuren, breuken of afbrokkeling.

WARCO vloerbedekkingen voor trappen en paden zijn onder alle weersomstandigheden slipvast en bieden een goede valbeveiliging. Dat komt omdat ze van pu-gebonden rubbergranulaat zijn gemaakt, over een groot oppervlak waterdoorlatend zijn en snel drogen zonder plassen. Ze zijn vorstbestendig, hebben een lange levensduur, zijn gemakkelijk te onderhouden en onderhoudsvrij, en kunnen uiteraard met de auto worden bereden. Een WARCO-vloer is bovendien kinderlijk eenvoudig zelf te leggen. In tegenstelling tot conventionele materialen verweren, scheuren of breken WARCO-vloeren niet en rotten ze niet.

Eenvoudig renoveren of nieuwe paden en trappen maken

Vierkante looppaden in een licht granietkleurig design worden gelegd op een onderlaag van kunststof honingraatroosters, ook wel gazonroosters genoemd, die eenvoudig in glad getrokken steenslag worden gelegd. De honingraatroosters zelf zijn ook gevuld met steenslag.

Wandelpadplaten en rubber composiet bestrating van WARCO worden zwevend gelegd, d.w.z. alleen op een onderlaag gelegd, maar niet daarop geschroefd of gelijmd. De trapbekledingen daarentegen worden altijd op de bestaande treden gelijmd, anders zouden ze niet op de treden blijven liggen. Het leggen van de tegels is zo eenvoudig dat de meeste klanten het werk zelf doen.

Bij een renovatie wordt de bestaande vloer, bijvoorbeeld sierbetonplaten of -tegels, een betonplaat of in elkaar grijpende bestrating, direct bedekt met looppaden of trapbekleding van WARCO - vaak zonder verdere voorbereidende werkzaamheden!

Als een tuinpad of een hele inrit met oprit en parkeerplaats nieuw wordt aangelegd, is het raadzaam een basislaag van kunststof honingraatroosters te leggen. Dit heeft verschillende voordelen: De inspanning is veel minder dan bij een klassieke steenslagbodem en de WARCO-platen liggen veel beter op honingraatroosters dan in steenslag of zand. Het gebied blijft open voor infiltratie - neerslag sijpelt door de WARCO-platen rechtstreeks in de ondergrond - zonder riolering!

Aanvullende producten op de rubbergranulaat stoeptegels en botstenen

Rubber stoeprand (lage stoeprand) Rubber stoeprand (lage stoeprand)
RV

Rubber stoeprand (lage stoeprand)

Baksteen rood Chocolade bruin Gras groen Leigrijs Antraciet Travertijn +14 kleurvariaties

vanaf € 28,20 / Stuk vanaf € 28,20 / lfd. m.

Product tonen

Voorbeelden en suggesties - paden en opritten

Een trap in de tuin, vriendelijk vormgegeven met WARCO trapbekleding in het kleurendesign Rattan Lounge, wordt omzoomd door weelderig bloeiende potplanten.
Ontwerpen met trapbekleding, looppaden of in elkaar grijpende tegels

Leg een tuinpad organisch en gebogen aan. Dit ziet er veel aangenamer uit dan een rechthoekig en recht pad, schept ruimte voor nieuwe perspectieven en zorgt in plaats daarvan voor een bijzonder hoogtepunt in uw tuin!

De 43 mm dikke rubbercomposietbestrating is populair voor multifunctioneel gebruikte opritten, toegangswegen, speelstraten, looppaden, carports en parkeerplaatsen. De rubber-botstenen zijn goed berijdbaar, zelfs met een vrachtwagen, dempen structuur- en rolgeluiden en bieden valbeveiliging.

Vies grijs beton of levensbevorderend kleurontwerp?

Het contrast kon niet groter zijn: Het looppad naar de voordeur bestaat (nog) uit verouderde betonbestrating, die er gewoon onverzorgd uitziet. Het entreegebied voor de voordeur is daarentegen al gerenoveerd met de NF valbeveiliging trapbekleding in het positieve kleurontwerp Terra Cotta. Heb de moed om levendige kleuren te gebruiken!

Afdichtingsrubber - ALL SEAL voor lekkende oppervlakken

WARCO ALLESDICHT vormt na droging een zeer elastische, duurzaam veilige afdichtingsrubberhuid. Het kan net zo goed worden gebruikt om lekkende trappen of betonplaten af te dichten als funderingen of platte daken. Het viskeuze materiaal kan eenvoudig op horizontale of verticale oppervlakken worden aangebracht - door vullen, verven of spuiten.

Slim idee voor onkruidvrije behandeling van het huis

Slim gedaan! Het voetpad rond het vrijstaande huis werd iets verhoogd om een platform te vormen, gelegd met composietbestrating van groene beendersteen en omzoomd met lage borders van rubbergranulaat. Om het gras gemakkelijk te kunnen maaien en te voorkomen dat het in het voetpad groeit, werd een strook rubbergranulaatplaten gelegd.

WARCO vloerbedekkingen - duurzaam en goed voor het milieu

De producten van WARCO zijn gemaakt van polyurethaan rubbergranulaat, hoofdzakelijk SBR of EPDM. Het SBR wordt verkregen uit afgedankte autobanden. Dit is dus een echt recyclingproces, het bandenrubber krijgt een tweede leven en kan vele jaren opnieuw worden gebruikt.

WARCO betrekt alleen rubbergranulaat en bindmiddelen van verantwoordelijke fabrikanten in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland - niet uit China.

Natuurlijk zijn WARCO vloerbedekkingen onschadelijk voor de gezondheid. Ze vormen geen gevaar voor het grondwater - integendeel. Ze beschermen het grondwater! Ze staan open voor infiltratie en neerslag sijpelt op natuurlijke wijze in de grond.

Aan het einde van hun levensduur kunnen de panelen gemakkelijk worden gestort of thermisch worden verwijderd - of nog steeds worden gebruikt als bouwbeschermingsmatten of voor trillingsdemping.

In de som van hun eigenschappen zijn looppaden, trapbekledingen en in elkaar grijpende straatstenen van WARCO superieur aan andere bekledingen!

 • Robuust, weerbestendig en vorstbestendig
 • Isoleert warmte, kou, trillingen en geluid
 • Waterdoorlatend en sneldrogend
 • Onderhoudsvriendelijk met zelfreinigend effect
 • Slipbestendig - droog en nat
 • Gemakkelijk te leggen - voor nieuwbouw en renovatie

Composiet bestratings- en beenmatten van rubbergranulaat

Universeel toepasbare looppaden

Tegelplaten voor druk belopen voetpaden

Trottoirbanden, stoepranden en bloktreden

Rubber stoeprand (lage stoeprand) Rubber stoeprand (lage stoeprand)

Rubber stoeprand (lage stoeprand) RV

Baksteen rood Chocolade bruin Gras groen Leigrijs Antraciet Travertijn +14 kleurvariaties

vanaf € 28,20 / Stuk vanaf € 28,20 / lfd. m.

Product tonen

Accessoires voor installatie en montage

Kunststof honingraatrooster Kunststof honingraatrooster

Kunststof honingraatrooster WG

matgroen mat zwart

vanaf € 3,70 / Stuk vanaf € 16,37 / m²

Product tonen