Shop
De betere vloer voor Terras
Comfortabel en vorstbestendig.

valbeveiligings terras tegels - advies en vergelijking

Een of goed ontworpen terras verfraait elk gebouw. Deze gebieden worden echter blootgesteld aan het weer zonder bescherming, wat vaak leidt tot problemen met de vloeren. Hier leest u hoe u terrassen duurzaam, goedkoop en aantrekkelijk kunt maken bij nieuwbouw of renovatie!

 1. Voordelen in één oogopslag
 2. Drijvende installatie
 3. Gelijktijdig geïnstalleerd montagesysteem
 4. Waterdoorlatend met zelfreinigend effect
 5. Valbeveiliging en slipweerstand
 6. Isolatie tegen warmte en kou
 7. Geluidsisolatie en trillingsdemping
 8. Productvarianten en kleurontwerpen
 9. Geïllustreerde voorbeelden

ziet er "TOP" uit

"Dit concept heeft me overtuigd - de doorslaggevende factor voor mij was dat ik de lelijke betonnen bestrating (terras) niet hoefde te verwijderen en af te voeren. Het nieuw gelegde oppervlak ziet er "TOP" uit, de vervelende onkruidgroei vanuit de voegen is eindelijk voorbij. Het is dus ook een onderhoudsvriendelijk product. Alles past perfect en is gemakkelijk te leggen, kleine oneffenheden worden goed geëgaliseerd."

Ulrich Klotz, 29 mei 2017

WARCO rubberen terras tegels - overtuigende eigenschappen

Genieten van de ochtendzon op het terras of een zwoele zomeravond er op doorbrengen: Dat is echte levenskwaliteit. Kijken naar een verweerde of gebarsten vloer zou deze sfeer echter verstoren. Om jarenlang van uw terras te kunnen genieten, is de keuze van de juiste vloer dus cruciaal.

Veel materialen zijn namelijk niet bestand tegen de effecten van het weer of worden het slachtoffer van natuurlijke afbraakprocessen. Dit geldt voor houten vloerdelen, keramische tegels, betonblokken, natuursteen en WPC-vloerdelen (houtplastic tegels). Deze vloerbedekkingen verweren, splinteren, scheuren, breken of laten los van de ondergrond.

Dit is van nature niet mogelijk met WARCO rubberen terras tegels en terrasplaten, omdat ze gemaakt zijn van pu-gebonden rubbergranulaat en daardoor blijvend mooi zonder enig onderhoud. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, weerbestendig en vorstbestendig. Ze zijn gezinsvriendelijk omdat ze een goede valbeveiliging bieden, slipvast en aangenaam elastisch zijn - waardoor blootsvoets lopen een waar genoegen wordt!

De juiste vloerstructuur voor elk type terras

Terras aan het huis
Vaak wordt een betonnen terrasplaat direct op het huis gestort. In de regel kunnen de WARCO-platen rechtstreeks op de betonnen plaat worden gelegd of - in het geval van renovatie - op de bestaande bekleding (tegels, betonnen bestrating, sierbeton). Hetzelfde geldt voor gezonde terrassen van WPC of houten planken.
Tuinterras
Bij een nieuw aangelegd terras in de tuin is de structuur met een onderlaag van kunststof honingraatroosters en de terrasvloer van WARCO terrasplanken de ideale oplossing gebleken. Bij renovatie kan de WARCO vloer meestal bovenop de bestaande terrasoverkapping worden gelegd.
Terras op een plat dak
Als de waterdichting van het platte dak intact is, kunnen de WARCO banen er meestal rechtstreeks op gelegd worden. Een scheidingslaag is aanbevolen voor geplastificeerde kunststof membranen. Als de waterdichting moet worden vernieuwd, is het de moeite waard om ALLESDICHT te gebruiken, dat eenvoudig wordt opgevuld.

Feedback

"Beste team, onze vloer is gelegd en wat kan ik zeggen, ik ben er helemaal blij mee. De levering was supervriendelijk, ook al kon de oorspronkelijke deadline niet gehaald worden. Dankzij de flexibiliteit van het materiaal konden we onze oneffenheden egaliseren en hoefden we niet met extra egalisatiemiddel te werken. De installatie was geen probleem dankzij het plan. Het heeft de duurzaamheidstest op het gebied van schoonmaken al doorstaan en onze dochter speelt er graag op. De geuren blijven binnen de perken en zullen zeker verdwijnen. Ik wil ook graag jullie website prijzen, het juiste product was snel gevonden. De prijs is meer dan redelijk. Met egalisatiemiddel, tegellijm, tegels en aanzienlijk meer werk, waren we niet goedkoper uit geweest. Kortom, we zijn meer dan tevreden en hebben al veel interesse gewekt bij onze familieleden. Hartelijk dank, ook voor de leuke gesprekken per mail."

Familie Krenz, 2. Oktober 2023

WARCO's topverkopers voor het rubberen terras tegels

Praktisch voor elk terras vloer

In vergelijking met veel andere materialen die in aanmerking komen als vloer voor een terras, hebben de terrasplaten van WARCO een doorslaggevend voordeel: ze kunnen vaak zonder verdere voorbereidende werkzaamheden op elke permanent dragende ondervloer worden gelegd.

Bovendien verbinden deze terrasplanken zich direct tijdens de installatie tot een stabiel tapijt van planken. Dit komt doordat in de randen van de matten een ritssysteem is gegoten dat werkt als een zwaluwstaartverbinding. WARCO panelen worden dus niet vastgeschroefd of -gelijmd op de ondergrond. Ze liggen gewoon op de ondergrond en kunnen indien nodig weer worden verwijderd en hergebruikt op dezelfde of een andere locatie.

De installatie is zo eenvoudig dat de meeste klanten de panelen zelf bevestigen. Het enige gereedschap dat nodig is, is een cirkelzaag of decoupeerzaag, waarmee de randpanelen kunnen worden gezaagd of de roosters kunnen worden uitgezaagd.

eenvoudig te verwerken

"Ik heb het gebruikt om 2 terrassen van elk ongeveer 30 m² te leggen. Het kostte me ongeveer 4 uur per terras om te zagen en de hoeken aan te passen, comfortabel met veel pauzes :-). Met een beetje handigheid (je moet overweg kunnen met een meetlint en een decoupeerzaag) is het echt heel eenvoudig om te leggen. De tegels kunnen heel goed kleine oneffenheden compenseren, hoe gelijkmatiger het oppervlak, hoe beter. Het regenwater loopt onder de tegels door en er zijn geen plassen op de tegels. Ik ben helemaal enthousiast en ik ben al bezig met het plannen van het volgende terras.

Carsten Schmale, 10 december 2017

Op plastic honingraatroosters leg je goed

Een element van het WARCO kunststof honingraatgaas.

Gebruik de goedkope kunststof honingraatroosters om zonder veel moeite een blijvend stabiele en infiltratie-open basislaag te creëren voor terrasplanken op gegroeide grond.

WARCO AllesDicht maakt een betrouwbare afdichting

Een emmer met 25 kg WARCO AllesDicht in zwart.

WARCO AllesDicht is de ideale afdichting voor balkons, dakterrassen of platte daken. AllesDicht wordt aangebracht in een dikke vloeibare vorm en vormt direct na droging een zeer elastische, dichte rubberhuid.

De rits houdt alles bij elkaar

Een klein, rechthoekig gebied met terrastegels HZ.

Het beste van twee werelden: Met de HZ terrasplaat krijg je een klassiek elegant voegpatroon in elegante kleurdessins en de blijvend vormvaste plaatverbinding dankzij de ritsvergrendeling.

Het gezellige terras met extra veiligheid

Een mooi niet gillend terras, met een kleuren combinatie van wit, grijs en zwart. Een heerlijk rustige plek om van uw avondmaal te genieten of gewoon lekker buiten te zitten.

Met de vloer van WARCO is het veilig en ontspannen om uit te rusten, te spelen en feest te vieren op het terras:

 • De vloer geeft een aangenaam blotevoetengevoel zoals een bosbodem, maar is loopbestendig. Tuinmeubelen, bloempotten of hoge hakken laten geen sporen na - een barbecue kan worden opgezet.
 • Kinderen krijgen geen koude voeten, koude billen of verwonden zich niet tijdens het spelen.
 • Het antislipoppervlak is slipvast. Belangrijk voor kinderen en oudere mensen: Als iemand valt - WARCO terrasplaten bieden valbeveiliging.
 • De uitstekende contactgeluidisolatie voorkomt storende geluiden van tuinmeubilair, bobby-auto's of harde hakken op het terras.
 • Honden, katten en andere huisdieren vinden het heerlijk om op deze vlonder te spelen en te snoezelen.

De microscopische luchtbellen tussen de rubberkorrels en de luchtkussens in de drainage aan de onderkant van het paneel zorgen ervoor dat WARCO panelen een merkbaar betere thermische isolatie bieden en aanzienlijk minder zonnewarmte absorberen dan bekledingen van keramiek, natuursteen, WPC, beton of massief rubber.

De warmtecapaciteit, d.w.z. de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur van 1 kg materiaal met 1 °C te laten stijgen, is 1,6 kJ voor rubber en 0,8 kJ voor marmer. Marmer warmt dus twee keer zo snel op als rubber. De thermische geleidbaarheid is ook interessant: met een λ-waarde van 0,03 is polystyreen een uitstekend isolerend materiaal, terwijl de λ-waarde voor rubber 0,16 is en voor marmer al 2,8 is.

Duurzaam - gemakkelijk schoon te maken en weerbestendig terras vloer

Hier zie je een goed voorbeeld van hoe strak WARCO producten kunnen worden geplaatst in een design. De schuur gaat bijna volledig op in het tegel ontwerp.

Een terrasoverkapping van WARCO is duurzaam, hoewel de levensduur altijd afhangt van de individuele omstandigheden ter plaatse. Er zijn klanten die hun in de jaren 2000 gekochte terrasplaten nu nog steeds gebruiken.

Van nature is een WARCO vloer weerbestendig en vorstbestendig. Na een regenbui sijpelt de neerslag over een groot oppervlak door de waterdoorlatende platen en droogt het terras snel. Terwijl de platen doorsijpelen, neemt het water fijn vuil mee en spoelt zo van de terrasvloer af - een "zelfreinigend effect".

Grof vuil wordt verwijderd met een bezem, waterslang, hogedrukreiniger of stofzuiger. Bovendien is een WARCO vloer absoluut onderhoudsvrij. Hij wordt niet geïmpregneerd, geschuurd of geverfd.

Terrassen bij het huis - Deel 1

Verwachtingen overtroffen

"Ook wij wilden een oplossing voor ons oude terras (sierbeton) van 70 m²! De beschrijving en de getuigenissen hebben ons goed geholpen, hoewel we ons toch nog wat zorgen maakten. Na de bestelling was de levering bijna op tijd. Het leggen ging heel gemakkelijk. Het ging veel sneller dan verwacht. Bij het op maat zagen was het even zoeken naar het juiste gereedschap. Duidelijk en gemakkelijk ging het eigenlijk met een decoupeerzaag. Iedereen die ons project zag toen het klaar was, was onder de indruk. Het is erg goed en comfortabel om op het oppervlak te lopen. Ik kan alleen maar zeggen dat het de juiste beslissing was!"

Ingolf Lübke, 12 juni 2018

Gebruik de WARCO APP's en plan om te meten

Test in slechts een paar stappen je gewenste vloerbedekking ter plaatse met je smartphone of gebruik onze installatieplanner.

 1. Selecteer het gewenste product en start de preview
 2. Markeer het te leggen gebied en kies de juiste kleur
 3. Bepaal het aantal benodigde stukken vloer met behulp van de installatieplanner.

Selecteer vloerbedekking voor installatie

AR App

Terrassen bij het huis - Deel 2

heel goed ontspannen

Profiteer van de dempende eigenschappen van de tegels van pu-gebonden rubbergranulaat. En geniet van aanzienlijk meer rust op je terras - en dus van aanzienlijk meer ontspanning.

Terrasvloer met (bijna) onzichtbare voeg

Terrasplaten voor terrassen bij het huis, in de tuin en voor dakterrassen op platte daken

Rubriek H4 in Terras

Vlonders voor overdekte terrassen en zitgedeeltes buiten

Vlonders voor kleine terrassen op gebonden ondervloer

Accessoires voor WARCO-terrassen

Kunststof honingraatrooster Kunststof honingraatrooster

Kunststof honingraatrooster WG

matgroen mat zwart

vanaf € 3,70 / Stuk vanaf € 16,37 / m²

Product tonen

In de som van zijn eigenschappen is het superieur aan andere bedekkingen voor patio's en terrassen!

 • Weer- en vorstbestendig
 • Waterdoorlatend en sneldrogend
 • Bestand tegen uitglijden op droog en nat wegdek
 • Isoleert warmte, kou, trillingen en geluid
 • Onderhoudsvriendelijk met zelfreinigend effect
 • Gemakkelijk aan te leggen voor nieuwbouw of renovatie

WARCO vloeren - enorme keuze aan materialen, kleurdessins en formaten

Bij WARCO vindt u gegarandeerd de juiste vloer voor uw terras, serre of dakterras. De formaten, oppervlakken, ontwerpen en technische specificaties van WARCO vloeren zijn net zo divers als de projecten waarvoor WARCO vloeren worden geselecteerd.

De online shop toont je alle WARCO vloerbedekkingen voor  terrassen. Elke vloerbedekking wordt in detail beschreven en kan ook gemakkelijk worden vergeleken met andere vloerbedekkingen door middel van een karakterisering en de fysieke eigenschappen uitgedrukt in schaalwaarden.

De productzoeker helpt je de juiste vloerbedekking voor jouw project te kiezen.

De selectie van spannende of conventionele kleurdessins is echt groot. Naast subtiele natuurlijke tinten zoals zandbeige, terra cotta en rotan lounge biedt WARCO ook ongebruikelijke dessins zoals fire glow, Atlantic of lavendel. Er is een geschikt kleurontwerp voor elke smaak en elke omgeving.