Shop
De betere vloer voor een Valbeveiliging
onderhoudsvrije rubberen tegels

Rubberen valbeveiligings tegels en - rubberen matten

4 lachende meisjes poseren voor een stevig gebouwde, vrijstaande betonnen klimwand. Rondom de klimmuur werden WARCO valbeveiligingsplaten gelegd voor de veiligheid volgens EN 1176.

WARCO produceert valbeveiligingsmatten en -platen voor openbare speelplaatsen. Deze speelplaatsmatten zijn gecertificeerd volgens EN 1177 en bieden jarenlang onderhoudsvrije en voordelige valbeveiliging. Alles wat u moet weten over rubberen valbeveiligings tegels vindt u hier.

 1. Belangrijke voordelen in één oogopslag
 2. Gecertificeerde valhoogte volgens EN 1177:2018
 3. De juiste speelplaatsmatten kiezen
 4. Duurzaam en gemakkelijk te reinigen
 5. Gestapelde valbeveiliging of gras
 6. Toegevoegde waarde voor het uitvoerend bureau of de ondernemer
 7. Comfort en plezier bij het spelen
 8. Goed installeren met weinig moeite
 9. Montagesystemen - gewoon samenvoegen
 10. Deskundig advies van WARCO

***** Beoordelingen

"Zeer goed - We hebben deze valbeschermingsplaten onder een klimrek in de tuin van onze kleuterschool gelegd. Ze voldoen perfect aan hun doel."

Infantarius Kindergartens gGmbH

"Zeer goed - Zeer goed product en eenvoudig te installeren. Goed advies, eenvoudige bestelling en tijdige levering. Waar voor je geld."

Secret Gardens BVBA

"Goed product, makkelijk om mee te werken - De tegels zijn makkelijk om mee te werken (op maat gesneden). We hebben ze binnenshuis geïnstalleerd. De geuren zijn ook nauwelijks waarneembaar."

CJD Dagcentrum Extertal Hans-Lenze Stichting

Alle voordelen van WARCO Rubberen valbeveiligings tegels in één oogopslag

Speeltuin met houten spoorweg, glijbanen en steigers. Een groene speeltractor staat op zwarte WARCO latten.

Als gerenommeerde fabrikant beschikt WARCO over uitstekende expertise op het gebied van valbeveiligingsmatten. Het deskundige advies van WARCO is telefonisch en schriftelijk beschikbaar voor alle fasen van de planning en uitvoering van oppervlakken met stootabsorberende eigenschappen.

 • Fabriceert al meer dan 20 jaar valbeveiliging.
 • De juiste valbeveiliging voor elke valhoogte.
 • Insteekverbinding of zwaluwstaartverbinding.
 • Als vervanging voor naadloze valbeveiliging.
 • Goedkope kleuren en edele kleurontwerpen.
 • Ontvlambaarheidsklasse Efl of Cfl-s1.
 • Deskundig advies - betrouwbare service.
 • Valbeveiliging van hoge kwaliteit voor een redelijke prijs af fabriek.
 • Praktisch - overal gemakkelijk te monteren.
 • Zuinig - duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, weinig onderhoud.

Rubberen tegels met een valbeveiliging tot 300 cm kritische valhoogte

Vrije valhoogte en valruimte

Grafisch en tabellarisch overzicht van de relatie tussen de kritische valhoogte en de omvang van het botsoppervlak in overeenstemming met de bepalingen van EN 1176.

Voor het plannen van een valbeveiligingsoppervlak zijn de vrije valhoogte en de valruimte doorslaggevend. Deze waarden worden meestal opgegeven door de fabrikant van het speeltoestel of de klimwand.

De vrije valhoogte is de grootste loodrechte afstand tussen de duidelijk bedoelde lichaamssteun en het oppervlak eronder, bijv.beim Stehen auf einem Podest den Abstand zwischen den Füßen und dem Boden.

 • de afstand van het grijpoppervlak tot de grond bij het hobbelen langs een hobbeltraject.
 • bij schommelen, de afstand van het middelpunt van de zitting loodrecht op de grond bij een schommelhoek van 60°.

De valzone is elk gebied rond het speeltoestel dat valbeveiliging moet bieden als mogelijk botsoppervlak. De diepte van de valzone, d.w.z. de lengte van het botsoppervlak, moet minstens 150 cm bedragen en wordt berekend vanaf 150 cm vrije valhoogte volgens de formule: Lengte van het stootvlak = (2/3 van de vrije valhoogte) + 0,5.

Valbeveiliging op openbaar toegankelijke speelplekken

Een bijna natuurlijke speeltuin met houten speeltoestellen ligt op een terrein met bomen. Er zijn planken om op het hek te schilderen. In het midden van de speeltuin staat een kleine houten klimtoren met glijbaan en klimwand. Het botsgebied rond de klimtoren is bedekt met WARCO valbeveiligingsplaten.

De norm EN 1176 bevat de bindende veiligheidseisen voor openbare speelplaatsen, ongeacht of deze worden beheerd door gemeenten of particuliere organisaties. Het bevat ook voorschriften voor schokabsorberende vloerbedekkingen, d.w.z. voor valbeveiliging.

In de praktijk betekent dit dat er een schokabsorberende vloerbedekking, d.w.z. valbeveiliging, onder speeltoestellen moet worden geïnstalleerd. Geschikte valbeveiligingsmaterialen zijn onder andere houtsnippers, schorssnippers of grind. Alleen valbeveiligingsmatten van rubbergranulaat bieden echter jarenlang onderhoudsvrije en kosteneffectieve valbeveiliging.

De voordelen van valbeveiligingsmatten van rubbergranulaat liggen voor de hand: aan de ene kant kunnen de handige matten op een geschikte ondergrond worden gelegd (WARCO adviseert hier kunststof grondroosters) zonder tijdrovende grondwerkzaamheden.

In gebruik zijn valbeveiligingsmatten gemakkelijk te onderhouden, onderhoudsvrij en duurzaam. En als er toch een plank beschadigd raakt, kan deze eenvoudig worden vervangen. Dit betekent dat de speeltuin op elk moment van het jaar en in elk weer kan worden gebruikt.

De productzoeker - vind snel de juiste valbeveiliging

Een speelplaats zonder WARCO valbeveiligings rubberen tegels - gewoon onhandig!

Twee schommels hangen troosteloos boven een stuk aarde. Er zijn resten van gras te zien. De schommels zien er allesbehalve uitnodigend uit.

Een kinderspeelplaats waarvan de vloer bestaat uit gegroeid gras of gegoten valbeveiliging, d.w.z. houtsnippers, schorssnippers, valgrind of valzand, is om vele redenen ongunstig:

 • Bacteriën en schimmels gedijen op rottend hout of zand dat verontreinigd is met uitwerpselen en voedselresten.
 • Vooral kleinere kinderen stoppen graag valbeveiligingsgrind of houtsnippers in hun mond.
 • Het schoonmaken van de grasmat en het reinigen of wassen van gegoten valbeveiligingsmateriaal is zeer tijdrovend. Glasscherven en houtsplinters vormen een groot risico op letsel.
 • Mensen gooien graag met valbeveiligingszand, valbeveiligingsgrind of houtsnippers. Dit kan leiden tot verwondingen aan de ogen of het gezicht en schade aan eigendommen.
 • De losse valbeveiliging wordt breed gedragen in het terrein, ontbreekt dan in de valbeveiliging en moet regelmatig worden bijgevuld of teruggeduwd.
 • Het gras is vertrapt. Als het droog is, is het veld stoffig; als het nat is, zitten de speeltoestellen onder de modder.

Uw veiligheid

Door de juiste WARCO valbeveiligingsplaat voor uw speelplaatsproject te kiezen, beschermt u de spelende kinderen duurzaam tegen valletsel in het kader van de geldende wettelijke voorschriften. En u beschermt uzelf op lange termijn tegen schadeclaims in verband met ongevallen.

valbeveiligings rubberen tegels van WARCO - comfort en speelplezier

lik van een kinderspeelplaats waarvan het speeloppervlak volledig bedekt is met groene valbeveiligingstegels van WARCO. De kinderspeelplaats heeft verschillende speeltoestellen.

Een kinderspeelplaats bedekt met speelmatten kan het hele jaar door en in alle weersomstandigheden worden gebruikt. De waterdoorlatende rubbergranulaatmatten zijn slipvast als ze nat of droog zijn. Het speeloppervlak droogt ook snel en zonder plassen na een regenbui; er ontstaat geen modder - dit zorgt voor onbewolkt en veilig speelplezier.

Bij lage buitentemperaturen isoleert de valbescherming van WARCO merkbaar tegen de kou van de grond. Dit zorgt voor warmere voeten of billen en dus veel meer speelcomfort. WARCO valbeschermingsmatten dempen ook het contactgeluid. Dat betekent dat de geluidsoverlast voor omwonenden door het gekletter van voeten en het uitbundige gestoei van vrolijke kinderen meetbaar afneemt.

Bovendien zijn de natuurlijk elastische speelmatten van WARCO aantoonbaar zacht voor de gewrichten van kinderen.

WARCO rubberen tegels - met weinig moeite goed gelegd

Zicht op het centrale gedeelte van een speeltuin in Olsberg, die is uitgerust met een verscheidenheid aan functies en is ontworpen om dicht bij de natuur te staan. Het centrale gedeelte bestaat uit een ruime speelplek gemaakt van groene valbeschermingsplaten met daarop een klein speelhuisje.

De valbeveiligingsmatten van WARCO kunnen met weinig moeite worden geïnstalleerd. Elke permanent stabiele en vlakke basislaag is geschikt voor een goede installatie. Bij een professioneel gelegde, gebonden of rasterachtige basislaag is meestal zelfs geen voorbereidend werk nodig.

Maar kunnen valbeveiligingsmatten ook op een grasveld worden gelegd? In feite is leggen op gegroeide grond niet mogelijk - in dit geval adviseert WARCO het gebruik van kunststof honingraatroosters (turfroosters) om met slechts geringe grondbewegingen en zonder gebruik van zware machines snel een blijvend stabiele basislaag te leggen.

De basislaag van kunststof honingraatroosters is veel beter dan een conventionele onderbouw van steenslag en steenslag. En het voorkomt effectief het ongewenste "opscheppen" van valbeschermingsplaten. Met weinig moeite ontstaat een ideale en infiltratie-open onderlaag met een draagvermogen van 120 t/m2.

De installatie van de valbeveiligingsmatten kan worden uitgevoerd door een plaatselijke vakman of uw eigen personeel. Speciale expertise is niet vereist.

Installatie met WARCO-montagesysteem - gewoon samenvoegen

In de randen van de WARCO panelen zijn montagesystemen geïntegreerd. Deze zorgen eenvoudigweg voor een mechanische verbinding tussen de afzonderlijke panelen tijdens de installatie. Er ontstaat een samenhangend tapijt van panelen. De meest veilige verbinding wordt bereikt met de ritssluiting (figuurzaag of zwaluwstaart).

WARCO-speelplaatsmatten kunnen zo worden geïnstalleerd dat ze vandalismebestendig zijn. Ze kunnen echter ook zo worden geïnstalleerd dat ze zonder beschadiging van de platen kunnen worden verwijderd en op elk moment opnieuw kunnen worden geïnstalleerd. Valbeveiligingsvloeren in de vorm van WARCO-platen zijn dus superieur aan voegloze ter plaatse gestorte valbeveiliging.

Die Verlegung von WARCO-Fallschutzplatten mit Steckverbinder-Montagesystem erfolgt im halben Versatz der benachbarten Plattenreihen zueinander. Als Tragschicht können Kunststoff-Wabengitter (Rasengitter) verwendet werden

De kunststof verbindingsstukken verbinden de panelen van aangrenzende rijen panelen. De rijen panelen worden half verschoven ten opzichte van elkaar gelegd. Deze verbinding voorkomt niet dat de panelen uit elkaar drijven.

Die Fallschutzplatte-Ballspielplatte von WARCO ist mit dem Reißverschluss-Montagesystem (Schwalbenschwanz-Verzahnung oder auch Puzzle-System genannt) ausgerüstet. Das Montagesystem bewirkt eine formschlüssige Verbindung. Die Platten können auf einer Tragschicht aus Kunststoff-Wabengittern verlegt werden.

De aan alle zijden van het paneel symmetrisch geplaatste ritssluiting zorgt voor een vormgesloten verbinding tussen de panelen door ze eenvoudig in elkaar te drukken. Er wordt automatisch een stabiel en duurzaam verbonden tapijt van panelen gevormd.

Dit type paneel wordt ook wel puzzelpaneel genoemd.

Beim Spiel-Bodenbelag von WARCO wird durch eine nach dem Zusammenfügen der Platten nicht mehr sichtbare Reißverschluss-Verzahnung (Schwalbenschwanz-Verzahnung oder auch Puzzle-Rand genannt) ein formschlüssiger Verbund der Platten untereinander erreicht. Die Verlegung auf einer Tragschicht aus Kunststoff-Wabengittern (Rasengittern) ist besonders vorteilhaft.

De halfhoge tanden van de ritssluiting aan twee aangrenzende paneelzijden grijpen bij het samenvoegen van de panelen in precies gevormde, onzichtbaar aangebrachte tegenhangers van het aangehechte paneel. De verborgen ritssluiting zorgt voor een vormvaste en duurzaam stabiele verbinding. Aan de zichtbare zijde ontstaat een recht voegpatroon.

WARCO valbeveiligings rubberen tegels - duidelijke meerwaarde voor de drager of bediener

Een 6 meter lange en 3 meter hoge boulderwand, samengesteld uit losse segmenten, staat voor een lage wand. De hele ruimte voor en naast de boulderwand is bedekt met 100 mm dikke zwarte valbeschermingsplaten van WARCO. Anti-trip wiggen van rubbergranulaat zorgen voor een struikelvrije overgang van de in elkaar grijpende bestrating naar de valbeschermingsvloer.

Voor de eigenaar of exploitant van een speeltuin loont de aanschaf van WARCO valbeveiligingsmatten in vele opzichten.

Vóór de aankoop krijgt u deskundige en objectieve hulp van WARCO bij de planning van de valbeschermingsoppervlakken en de keuze van de meest geschikte valbeschermingsmatten.

Tijdens de investeringsfase profiteert u van gunstige fabrieksprijzen en verkoopgerelateerde kortingen die WARCO bij aankoop toekent. U zult blij zijn met de probleemloze installatie, die u snel en voordelig met uw eigen krachten of een geschikte dienstverlener kunt uitvoeren.

In gebruik zijn WARCO rubberen tegels slechts een kleine belasting voor uw budget. Want de vloer heeft een lange levensduur, is robuust en vereist nauwelijks verzorging en onderhoud. En natuurlijk biedt het gecertificeerde valbeveiliging.

WARCO speeltuinvloeren - voorbeelden uit de praktijk met rubbertegels

WARCO valbeveiliging rubber tegels - Alle voordelen

 • Valbeveiliging met certificaat volgens EN 1177:2018.
 • Robuust, weerbestendig, vorstbestendig.
 • Waterdoorlatend, sneldrogend.
 • Rot niet, en spoelt niet weg door regen.
 • Antislip, nat en droog.
 • Aangenaam - isoleert warmte, kou, geluid.
 • Onderhoudsvriendelijk met zelfreinigend effect.
 • Kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt.

valbeveiliging rubber vloertegels met verbindingsstukken - kritische valhoogte van 100 tot 300 cm

Valbeveiligingsplaat (100 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (100 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (100 cm valhoogte) FS

Antraciet Lichtbruin Gentiaan blauw Koraalrood Hemelsblauw Ivoor +24 kleurvariaties

vanaf € 8,70 / Stuk vanaf € 34,80 / m²

Product tonen
Valbeveiligingsplaat (150 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (150 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (150 cm valhoogte) FS

Antraciet Baksteen rood Gras groen Leigrijs Chocolade bruin

vanaf € 13,50 / Stuk vanaf € 54,00 / m²

Product tonen
Valbeveiligingsplaat (155 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (155 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (155 cm valhoogte) FS

Lichtbruin Gentiaan blauw Koraalrood Hemelsblauw Ivoor IJzergrijs +25 kleurvariaties

vanaf € 15,70 / Stuk vanaf € 62,80 / m²

Product tonen
Valbeveiligingsplaat (140 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (140 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (140 cm valhoogte) FS

Ivoor

vanaf € 23,40 / Stuk vanaf € 93,60 / m²

Product tonen
Valbeveiligingsplaat (230 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (230 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (230 cm valhoogte) FS

Antraciet Chocolade bruin Leigrijs Gras groen Baksteen rood

vanaf € 26,00 / Stuk vanaf € 104,00 / m²

Product tonen
Valbeveiligingsplaat (300 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (300 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (300 cm valhoogte) FS

Antraciet Chocolade bruin Leigrijs Gras groen Baksteen rood Lichtbruin +25 kleurvariaties

vanaf € 27,50 / Stuk vanaf € 110,00 / m²

Product tonen
Valbeveiligingsplaat (165 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (165 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (165 cm valhoogte) FS

Lichtbruin Gentiaan blauw Koraalrood Hemelsblauw Ivoor IJzergrijs +19 kleurvariaties

vanaf € 27,60 / Stuk vanaf € 110,40 / m²

Product tonen
Valbeveiligingsplaat (225 cm valhoogte) Valbeveiligingsplaat (225 cm valhoogte)

Valbeveiligingsplaat (225 cm valhoogte) FS

Lichtbruin Gentiaan blauw Koraalrood Hemelsblauw Ivoor IJzergrijs +19 kleurvariaties

vanaf € 40,20 / Stuk vanaf € 160,80 / m²

Product tonen

Valbeveiligingspanelen met ritssluiting - kritische valhoogte tot 120 cm

Valbeveiligingsbestrating en valbeveiligingsmatten in BEHATON composietbestrating

Lage stoepranden, palissades, bloktrappen en kettingelementen voor het omzomen van speelterreinen

Rubber stoeprand (lage stoeprand) Rubber stoeprand (lage stoeprand)

Rubber stoeprand (lage stoeprand) RV

Baksteen rood Chocolade bruin Gras groen Leigrijs Antraciet Travertijn +14 kleurvariaties

vanaf € 28,20 / Stuk vanaf € 28,20 / lfd. m.

Product tonen

Hellingbanen en afdekkingen voor betonnen randen

Rubber wandbekleding

Rubber wandbekleding SR

Baksteen rood Antraciet

vanaf € 50,50 / Stuk vanaf € 50,50 / lfd. m.

Product tonen

Installatie en montage

Kunststof honingraatrooster Kunststof honingraatrooster

Kunststof honingraatrooster WG

matgroen mat zwart

vanaf € 3,70 / Stuk vanaf € 16,37 / m²

Product tonen