De betere vloer voor Fitness
Zacht voor de gewrichten en slijtvast

Fitnessmatten en vloerbeschermingsmatten voor fitness en crosstraining

Weet u niet zeker welke fitnessvloer geschikt is voor uw project?

Klik hier voor de interactieve fitness vloer adviseur

WARCO fitnessvloeren - betaalbare topkwaliteit van de fabrikant

WARCO produceert fitnessvloeren in vele varianten. Deze verschillen van elkaar in fysieke dichtheid, dikte, materiaal en structuur.

De licht verende, profielelastische vloermatten maken een gewrichtsvriendelijke training mogelijk. Ze zijn slipvast, vrij van schadelijke stoffen en bieden bovendien valbeveiliging.

WARCO vloerbeschermingsmatten vangen halters en kettlebells op, dempen typische trainingsgeluiden en ontkoppelen fitnessapparatuur akoestisch van het gebouw.

Een fitnessvloer van WARCO is eenvoudig te reinigen en kan hygiënisch schoongehouden worden met de hand of met een vloerreinigingsapparaat. De fitnessmatten kunnen ook geleverd worden in brandklasse Cfl-S1.

WARCO vloeren in de sportschool zijn bijzonder voordelig: de aanschafkosten zijn laag en de duurzame rubbervloer heeft een lange levensduur.

WARCO fitnessvloer - ondersteunt een effectieve training

Goed trainen betekent gezond en effectief trainen: De gewrichten beschermen, jezelf niet blesseren tijdens de training en vermoeidheidsverschijnselen vermijden. Dit is precies waar een fitnessvloer van WARCO bij helpt.

Trainen op de fitnessvloer van WARCO voelt bijna als trainen op een natuurlijk profielvaste bosvloer. Dat komt omdat de elastische vloerbeschermingsmatten van WARCO stappen en sprongen gemakkelijk opvangen en tegelijkertijd een veilige, stevige ondergrond bieden.

Een fitnessvloer van WARCO vermindert het risico om te vallen en uzelf te verwonden. De rubberen vloer is namelijk antislip en biedt valbeveiligende eigenschappen.

Daarnaast isoleren de fitnessmatten tegen de kou van de vloer. Dit zorgt voor een comfortabele en weldadige training, vooral als u op de vloer zit of ligt.

Fitnessvloerbeschermingsmatten - contactgeluidsisolatie en schokabsorptie

Gewichtstations kunnen lawaai maken als er verkeerd mee wordt omgegaan. Stuiteren en rennen op de plek, luide roltrainingsapparatuur en haltergooien: er zijn veel bronnen van geluid en lawaai in de sportschool. En deze geluiden worden in het gebouw overgedragen in de vorm van structuurgeluid en trillingen als de vloerplaat niet akoestisch is ontkoppeld.

Dit stoort niet alleen de fitnessers, maar ook de bewoners en buren. Het laten vallen van dumbbells en kettlebells kan zelfs het weefsel van het gebouw permanent beschadigen.

Fitnessvloerbeschermingsmatten van WARCO zorgen voor een akoestische en mechanische ontkoppeling van de vloerplaat en het trainingsoppervlak. Ze absorberen contactgeluid en vangen de trillingen van fitnessapparatuur op. Lawaai wordt dus in de eerste plaats voorkomen.

Met de juiste vloerconstructie zijn de fitnessvloerbeschermingsmatten van WARCO zelfs in staat de kinetische energie van geworpen barbells af te voeren.

Ondanks zijn elasticiteit is een WARCO-sportvloer zo stabiel dat de voeten van fitnesstoestellen en dames op hoge hakken geen sporen nalaten.

WARCO fitnessmatten - eenvoudig snel gelegd

Een vloerbedekking van WARCO is eenvoudig en snel te installeren. U heeft geen speciaal gereedschap, lijm of voorkennis nodig. De benodigde hoeveelheid werk is laag, de oppervlakteprestatie hoog, zelfs in ruimtes met veel hoekjes en gaatjes.

U kunt de vloermatten direct op elke vlakke en stabiele onderlaag leggen - bijvoorbeeld PVC, parket, tegels of beton - zonder verdere voorbereidende werkzaamheden.

WARCO vloerbeschermingsmatten worden alleen gelegd. Ze worden niet vastgelijmd. In de paneelranden is een montagesysteem in de vorm van kleine puzzeltandjes gegoten, de ritssluiting. Bij het in elkaar schuiven voegen de tegels zich zonder verdere handelingen samen tot een strak verbonden tapijt van tegels.

Bij de fitnessvloerbedekkingstypes CZ en GZ zijn de afzonderlijke tegels bijna niet meer herkenbaar in het oppervlak; het oppervlak lijkt uit één stuk gegoten.

Planksnedes, aan kolommen of kamerwanden, kunnen tijdens het leggen eenvoudig en nauwkeurig direct met een scherp mes of zaag worden aangebracht.

WARCO vloerbeschermingsmatten - de optimale vloer voor elke fitnessruimte

In een trainingsruimte met kracht- en cardiotoestellen worden andere eisen aan de vloer gesteld dan in de gymzaal of de ruimte met vrije gewichten. Dit geldt ook voor de stretchingruimte of functionele training met TRX of de fietsruimte.

Bovendien moet rekening worden gehouden met de omstandigheden van het gebouw waarin de fitnessruimte zich bevindt. In een woon- en bedrijfsgebouw moet de vloer schokken, trillingen en contactgeluid meer absorberen dan in een industriële hal.

De optimale fitnessvloer is daarom precies afgestemd op de specifieke omstandigheden op de plaats van gebruik. Daarom biedt WARCO een breed scala aan zeer verschillende vloerbedekkingen voor de fitnessruimte, die verschillen in de relevante parameters. WARCO geeft de relevante parameters voor elk product aan als vergelijkingswaarden op een schaal van 1 tot 5.

De vergelijkende waarden - De sleutel tot de optimale fitnessvloer

De druk die tijdens de productie van een fitnessmat wordt uitgeoefend, bepaalt de fysieke dichtheid van de fitnessmat. Naast de dwarsdoorsnede en de dikte van de mat speelt de fysieke dichtheid de doorslaggevende rol bij het bepalen van de relevante parameters van de afgewerkte fitnessmat.

Bij het vergelijken van matten is het gewicht een goede indicatie om de fysieke dichtheid en dus de relevante parameters vast te stellen. Bij de vergelijking moet uiteraard ook rekening worden gehouden met het formaat, de dikte en de dwarsdoorsnede van de platen.

Kennis van deze onderlinge verbanden is de voorwaarde voor een bewuste keuze van de juiste fitnessvloerbeschermingsmatten voor een fitnessruimte.


Als voorbeeld van het verband tussen fysische dichtheid, formaat, dikte en gewicht enerzijds en de relevante eigenschappen anderzijds, ziet u in het volgende overzicht de vergelijkende waarden van verschillende typische fitnessvloerbedekkingen. Gebruik de vergelijkende waarden in de productbeschrijving bij de keuze van uw fitnessmatten.

Fitnessvloeren in vergelijking - oppervlakken, haptiek, eigenschappen

Naast de fysieke dichtheid zijn het verwerkte materiaal, de dikte en de dwarsdoorsnede verantwoordelijk voor de eigenschappen van een fitnessmat.

Vier voorbeelden geven een vergelijking en illustreren de verscheidenheid aan afwerkingen waarin WARCO fitnessvloeren worden geproduceerd.

Fitnessmat GZ

De Fitnessmat GZ ziet eruit alsof hij uit één stuk is gegoten en heeft geen zichtbare voegen, omdat de verbindingstanden van de matten met grote precisie en zonder vellingkanten zijn gevormd. 

De Fitnessmat GZ wordt vervaardigd in 8 en 16 mm dikte en in meer dan 30 aantrekkelijke kleuruitvoeringen. Hij is zeer goed bestand tegen mechanische belasting en slijtage en heeft een homogeen oppervlak dat aangenaam natuurlijk aanvoelt.

De GZ fitnessmat is sterk gecomprimeerd en veelzijdig, bijvoorbeeld voor fietsruimtes, cardioruimtes, kleedkamers en lounges.

Fitnessvloer beschermingsmat BZ

Met een dikte van slechts 18 mm biedt de Fitnessvloer beschermingsmat BZ een goede balans tussen elasticiteit, contactgeluidabsorptie, duurzaamheid en investeringskosten.

De Fitnessvloer beschermingsmat BZ is populair in klaslokalen en sportzalen voor yoga, Zumba of High Intensity Interval Training, maar ook onder trillingsintensieve apparatuur.

Het oppervlak van de Fitnessvloer beschermingsmat BZ heeft open poriën en is antislip. Het voelt slipvast en licht ruw aan.

Sportschoolvloer TZ

De gymnastiekvloer TZ heeft een fluweelachtig oppervlak. Het wordt vervaardigd in 30 en 40 mm dikte. De tegels worden onder hoge druk geperst met fijn SBR-rubbergranulaat. Het resultaat is een compacte, bijna waterdichte en mechanisch zeer bestendige tegel.

De sportschoolvloer TZ wordt aanbevolen voor ruimtes die intensief worden gebruikt en voor beweging of met halters en kettlebells. De sportschoolvloer TZ is ook een zeer goede keuze voor de CrossFit box.

Fitnessvloer beschermingsmat pro TZ

De fitnessvloer beschermingsmat pro TZ is verkrijgbaar in 20 kleurvarianten, drie diktes en twee formaten. De toevoeging "pro" betekent professioneel en is een verwijzing naar de verhoogde fysieke dichtheid van de platen. Daardoor biedt de vloer een bijzonder uitgebalanceerde verhouding van relevante eigenschappen, met name elasticiteit en duurzaamheid.

Bij aanraking doet het oppervlak aangenaam denken aan generfd leer. In de sportschool kan de fitnessvloer beschermingsmat pro TZ op bijna alle plaatsen universeel worden gebruikt.

Fitnessvloer - soorten en sterke punten in één oogopslag

Plattentyp
Plattenstärke (mm)
Aufbau
Montagesystem
Fitnessmat GZ
8    10    16Zeer hoge dichtheid
Zip (decoupeerzaag), zonder afschuining
Fitnessmat CZ
202-laags, hoge dichtheid
Zip (decoupeerzaag), zonder afschuining
Fitnessvloer beschermingsmat BZ
18Standaard dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer beschermingsmat pro BZ
18Hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Sportschoolvloer BZ
18Fijne korrels, hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer beschermingsmat TZ
30    40    50    60Standaard dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer beschermingsmat pro TZ
30    40    50Hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Sportschoolvloer TZ
30    40Fijne korrels, hoge dichtheid
Zip (puzzel)
Fitnessvloer HZ
30    40Standaard dichtheid
Verborgen ritssluiting
Kunstgras fitnessplaat HZ
30    40Standard-DichteVerborgen ritssluiting

WARCO fitnessvloeren - vele voordelen voor jarenlange training

  • Isolatie - tegen geluid, impact, schokken, trillingen
  • Bescherming - voor sporters, trainingsapparatuur en bouwmateriaal
  • Veiligheid - antislip, slipvast, geïntegreerde valbeveiliging
  • Comfort - thermische isolatie, mooi gevoel op blote voeten
  • Selectie - Functie, Ontwerp, Prijs
  • Voordelig - duurzaam, zelf te monteren, aankoop af fabriek

Kunstgras-Fitnessplatte HZ – für attraktive Fitnessflächen

Alsof u op een echt gazon traint: De aantrekkelijke HZ kunstgras fitnessmat van WARCO zorgt voor dit mooie gevoel.

In feite is deze niet alleen geschikt voor fitnessruimtes, maar ook een geweldige highlight voor de loungehoek of zithoek, zelfs buiten.

De kunstgras fitnessmat HZ is een bijzonder hoogwaardig kunstgras, omdat het gras rechtop staat en er op het eerste gezicht uitziet als een natuurlijk gegroeid gazon. Bij een juiste aanleg en verzorging is de paneelstructuur niet zichtbaar in het oppervlak.=

Uiteraard isoleert de kunstgras fitnessmat HZ tegen grondkou, is waterdoorlatend en absorbeert zowel trillingen als schokken.

WARCO fitnessvloer - iedereen zal tevreden zijn!

Een rubberen vloer van WARCO in de sportschool, de CrossFit box of de Gym is een schone zaak. Alle betrokkenen zullen tevreden zijn.

De fitnessatleten zijn blij met een prettige vloer die de gewrichten ontziet. Het personeel is blij met de onderhoudsvriendelijke fitnessvloer die gemakkelijk schoon te houden is. De exploitant is blij met de goede beslissing, want hij heeft bij de fabrikant een duurzame sportvloer gekocht voor een redelijke prijs en deze snel geïnstalleerd. De bewoners zijn blij omdat ze niets merken van de naburige fitnessstudio.

Het deskundige advies van WARCO helpt ook u graag bij het vinden van de juiste vloeroplossing voor uw studio. Meer dan 500 studio-exploitanten in heel Europa, van eigen fitnessstudio's tot toonaangevende fitnessstudio-ketens, trainen en vertrouwen op de fitnessmatten van WARCO.

Ga hier naar de winkel

Monster aanvragen 08 53 01 93 00 Vragen?